Vijesti

Božićni sajam učenika OŠ fra Pavla Vučkovića

Učenici OŠ fra Pavla Vučkovića već tradicionalno organiziraju Božićni sajam koji je humanitarnog karaktera. Ovogodišnji sajam je održan 19. prosinca 2023. na sinjskoj Pijaci u vremenu od 9 do 11 sati.

Naši učenici su tjednima prije izrađivali unikatne rukotvorine, božićne ukrase, vjenčiće i ostali božićni nakit koji su prodavali svojim građanima, a oni su u velikom broju pohodili sajam i kupovali izložene eksponate koji su simbol kreativnosti,  zajedništva i želje za pomoći drugima.

Poučeni prošlogodišnjim iskustvom i ove godine će prikupljeni novčani prilog od prodaje biti uplaćen Zakladi Ana Rukavina „Želim život“. Zaklada Ana Rukavina osnovana je nakon prerane smrti mlade novinarke Ane Rukavine s ciljem proširenja Hrvatskog registra dobrovoljnih darivatelja koštane srži i matičnih stanica. Zakladi je cilj prikupljanje novca za daljnje širenje Hrvatskog registra dobrovoljnih darivatelja krvotvornih matičnih stanica i spašavanje života.

Kao što ističu iz same Zaklade „Puno toga dobrog i plemenitog proizašlo je iz Zaklade; ona spašava živote, ulaže u mlade liječnike i radi na drugim projektima važnim za razvoj hematologije u Hrvatskoj. Zahvaljujući Zakladi 168 oboljelih je dobilo priliku za novi početak a sve to ne bi bilo moguće bez Vaše podrške“.

Mi kao škola smo iznimno ponosni i sretni što smo dio ove priče i podrške, naši učenici su educirani o radu Zaklade i u ovo blagdansko vrijeme promoviraju dobrotu i humanost u plemenite svrhe koje nekome mogu spasiti život. Ovaj naš humanitarni cilj je popraćen i od strane državne televizije HRT, a prošle godine smo  dobili zahvalu  od Zaklade na njihovoj službenoj Facebook stranici i od majke pok. Ane Rukavina. Prenosimo objavu u cijelosti :

„Učenici Osnovne škole Fra Pavla Vučkovića iz Sinja nesebično su podržali rad Zaklade Ana Rukavina ručnim radom nakon kojega su prodajom rukotvorina zarađeni novac donirali Zakladi. Ne postoje riječi kojima im možemo zahvaliti na trudu i velikodušnosti jer pomoć mladih ruku uvijek je najdragocjenija.

Sjetivši se Aninih riječi „Nikada nije kasno da pokrenemo dobru stvar, samo nek’ se već jednom zakotrlja!“, učiteljica Nađa Ćurković rekla je kako je upravo to ono što je škola željela postići – zakotrljati stvari u svom gradu.

Hvala od srca učiteljici Nađi na organiziranju ove hvalevrijedne akcije i vremenu koje je uložila u ovaj humanitarni projekt, a hvala i učenicima te roditeljima na njihovom trudu, kreativnosti i podršci. Sretni smo što djeca od malih nogu uče o važnosti pomaganja drugima, a nadamo se da će netko od njih kada poraste, biti i član Hrvatskog registra dobrovoljnih darivatelja krvotvornih matičnih stanica“.

Povezani članci

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Moglo bi vas zanimati
Close
Back to top button