Kultura

Božo Župić: Grudska crkva me iznenadila ljepotom, u petak ću pjevati iz srca i duše

Danas u petak 8. studenog 2019.g. od 18.00 sati u najljepšoj crkvi svete Kate, onoj u Grudama, održati će se koncert mješovitog zbora grada Sinja pod vodstvom prof. Marije Župić, a nastupiti će tenor HNK Split Špiro Boban i bas HNK Split Božo Župić, te Rozarija Samodol na klaviru.

Također, u večeri će sudjelovati i zbor Osnovne glazbene škole Grude.

Sinjanin Božo Župić bio je među 10 najboljih basova u svijetu, a za Grude.com prokomentirao je nadolazeći koncert na kojeg su pozvani svi žitelji općine Grude i susjednih mjesta da kao i dosad uveličaju koncert koji se tradicionalno održava u sklopu Dana općine Grude.

  • Čast mi je osobno što ću nastupiti u Vašem mjestu. Posebno što se koncert održava povodom Dana općine Grude. Vaš načelnik Ljubo Grizelj i ja dogovorili smo ovaj nastup za Dan grada Sinja, moga grada. Ovih dana s gospodinom Srećkom Mikulićem sam posjetio Vašu Crkvu i bio jako iznenađen ljepotom, ozračjem i akustikom zdanja koje podigoše vjernici i franjevci na čast i slavu vjere i domoljublja. Sa Mješovitim zborom grada Sinja te s kolegama iz Hrvatskog narodnog kazališta Split iz srca i duše ću zapjevati u petak  – kazao nam je Božo Župić.

Povezani članci

Back to top button