Vijesti

Branimir Romac izabran za predsjednika Društva profesora hrvatskoga jezika

Na saboru Društva profesora hrvatskoga jezika, održanom u Splitu 5. rujna 2020., za predsjednika je na četiri godine jednoglasno izabran sinjski profesor Branimir Romac. U prethodne četiri godine, uz dužnost tajnika Društva, Branimir je profesor u Tehničkoj i industrijskoj školi Ruđera Boškovića u Sinju te predavač na Suvremenom učilištu u Splitu i Visokoj poslovnoj školi Aspiri.

Preuzimajući predsjedničku dužnost Branimir Romac je rekao:

„Zahvaljujem bivšem predsjedniku dr. sc. Srećku Listešu na iznimno uspješnom vođenju Društva, kao i svim članovima Maloga vijeća i Nadzornoga odbora. Društvo ću nastaviti voditi u istome smjeru. Usmjerit ćemo se na natječaje, stručna usavršavanja profesora, a u planu je i prilagodba lektirnih naslova učenicima s disleksijom i drugim poteškoćama u razvoju.“

Društvo profesora hrvatskoga jezika broji preko 600 članova, a riječ je o udruzi koja zastupa i promiče interese profesora hrvatskoga jezika, interese nastavnoga predmeta Hrvatskoga jezika i hrvatskoga jezika kao nacionalnoga i službenoga jezika u Republici Hrvatskoj.

Povezani članci

1 Komentar

Back to top button