Branitelji

Branitelji kod Bobana: “Županija je naš drugi dom”

Župan Splitsko-dalmatinske županije Blaženko Boban, zamjenik župana Stipe Čogelja, predsjednik Županijske skupštine Mate Šimundić i pročelnik Upravnog odjela za hrvatske branitelje, civilnu zaštitu i ljudska prava Damir Gabrić održali su danas u zgradi Županije primanje za udruge hrvatskih branitelja Splitsko-dalmatinske županije proizišle iz Domovinskoga rata.

„Nikada im ne možemo reći dovoljno hvala za stvaranje države, ali i ono što rade u mirnodopsko vrijeme. Toliki niz humanitarnih aktivnosti provode tijekom cijeloga ovoga vremena. I Splitsko-dalmatinska županija je sudjelovala u brojnima od njih poput postavljanja biste pokojnoj Kati Šoljić, nabavke motornih kolica za ratne invalide, spomenika Anti Bužančiću i niza drugih humanitarnih aktivnosti koje rade diljem Splitsko-dalmatinske županije i šire“, izjavio je župan Blaženko Boban.

Predsjednica Udruga udovica hrvatskih branitelja grada Splita Jelena Eranović istaknula je zadovoljstvo suradnjom sa Splitsko-dalmatinskom županijom. „Županija je naš drugi dom. Vrata su nam uvijek otvorena. Suradnja je izvrsna po pitanju svih projekata i programa koje provodimo i nadam se da će tako i ostati“, rekla je Eranović.

Hrvatski branitelj danas se osjeća izuzetno ponosno, ističe pukovnik Mirko Čondić. „Ponosni smo, sretni i zadovoljni poglavito u vremenu kada se ostvaruju impresivni rezultati hrvatskoga naroda, hrvatske politike i hrvatskoga sporta“, rekao je Čondić.

„U ovome blagdanskom ozračju i ozračju pobjede hrvatske nogometne reprezentacije i osvajanju trećega mjesta na Svjetskom nogometnom prvenstvu, okupili smo se ovdje u Splitsko-dalmatinskoj županiji kako bismo na ovom prigodnom primanju jedni drugima čestitali Božić i Novu godinu. To je naše tradicionalno primanje u Županiji s predstavnicima udruga hrvatskih branitelja“, izjavio je Ivan Turudić, predsjednik podružnice Hrvatskog društva logoraša srpskih koncentracijskih logora Splitsko-dalmatinske županije.

Povezani članci

Back to top button