Vijesti

Brnažani napokon mogu disati

Nažalost zbog vremenskih neprilika otkazana je završnica 33. Brnaškog derneka koja se trebala održati u nedjelju poslijepodne na Meljači.

No nevrijeme i obilna kiša su donijeli olakšanje brnažanima jer su napunili kišnicom lateralni kanal i tako prekinuli i ovogodišnju agoniju sa neugodnim mirisima koju ovo mjesto trpi godinama.

Pokušava se već dvije godine problem Desnog lateralnog kanala riješiti prepumpavanjem vode iz kanala SK-29. Gradonačelnica Sinja Kristina Križanac i saborski zastupnik i gradski vijećnik Miro Bulj su se angažirali na ovom problemu, no njihov učinak je kao i dosad, gotovo nikakav. Potvrda je dosadašnje stanje koje se ponavlja svake godine.

Ove godine se ništa nije promijenilo, mještani su i dalje trpili nesnosni smrad, jedino su angažirani traktori sa pumpama za Brnaški dernek da poprave koliko toliko situaciju na Meljači. I to se ne bi dogodilo da glavni suorganizator Brnaškog derneka nije Klaster ‘Sinjska alka’ kojeg vodi gradonačelnica Kristina Križanac.

Pred kraj ovog ljeta je pripomoglo „nebo“, međutim dugogodišnji problem neće riješiti obećanja ni gradonačelnice Kristine Križanac ni Mira Bulja, već pronalaženje trajnijeg rješenja i njegove realizacije kojeg sa čežnjom očekuju mještani Brnaza.

Povezani članci

1 Komentar

Moglo bi vas zanimati
Close
Back to top button