Vijesti

Brnaze – trodnevna duhovna priprava u čast sv. Nikole Tavelića

https://www.facebook.com/Gospa-Sinjska-165896940440093

U četvrtak 11. studenoga 2021. u filijalnoj zajednici Župe Gospe Sinjske u Brnazama, počinje trodnevna duhovna priprava u čast sv. Nikole Tavelića, prvog hrvatskog kanoniziranog svetca, zaštitnika crkve i mjesta Brnaze. Tijekom trodnevnice duhovni program će počinjati u 16. 30 sati molitvom Tavelićeve krunice i litanija u čast svetca.

U 17 sati misnim slavljem u trodnevnici predsjedat će fra Antonio Mravak župni vikar u Župi Sinj za filijalnu zajednicu u Brnazama, fra Daniel Stipanović župnik Župe Ogorje – Zlopolje i fra Marko Đerek župni vikar u Župi Sinj za filijalne zajednice u Glavicama i Lučanima.

Središnje slavlje proslave Tavelićeva održat će se na svečev dan u nedjelju 14. studenoga u 10.30 sati. Misnim slavljem predsjedat će fra Domagoj Volarević, profesor s Katoličkog bogoslovnog fakulteta u Splitu.
Zbog izgradnje nove Tavelićeve crkve, misna i druga liturgijska slavlja održavaju se u Domu u Brnazama. Prva proslava Tavelićeva u Brnazama održala se na blaženikov dan 14. 11. 1969. godine.

Povezani članci

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Moglo bi vas zanimati
Close
Back to top button