Kultura

Brodolomke u Gradskom kinu Sinj

U subotu, u 19:30, u Gradskom kinu Sinj bit će prikazana hit predstava ”Brodolomke” u produkciji kazališta Moruzgva i Ludens Teatra, nastala prema ideji i predlošku Ane Maras Harmander i u režiji Krešimira Dolenčića. ”Brodolomke” eksplicitno progovaraju o tabu-temama današnjeg društva – opsesivnom željom za uspjehom i lijep slikom u društvu, u pozadini čega nailazimo na konstantno potiskivanje trauma i iznalaženje privremenih rješenja ”zavirivanjem u čašu” (i bocu).

Predstava ”Brodolomke” nije samo priča o alkoholizmu nego je i okvir kojim je istaknuta ljudska, odnosno ženska krhkost. Četiri posve različite žene primorane su suočiti se s istim problemom, alkoholom. Terapija plesom koju vodi ništa manje osebujan bivši ovisnik povezat će te živote u statistički gotovo nemoguću kombinaciju. Terapijska izolacija predstavlja pusti otok na koji su nasukane putnice s različitih brodova, a premda ne pripadaju istoj floti, sudbine ovih brodolomki nose prepoznatljive probleme, jer alkohol kao sredstvo utjehe samo je posljedica krize društva u kojemu je žena danas suočena s previše izazova, predrasuda i intimnih pitanja. Četiri vrsne glumice i jedan glumac, kroz situacije pune gorkoga humora, glazbe i plesnih brojeva, publiku vode na putovanje od naizgled nespojivih krajnosti do priče o prihvaćanju, razumijevanju, prijateljstvu i oprostu.

Odlična glumačka postava, Ecija Ojadnić, Anita Matić Delić, Darija Lorenci Flatz, Sanja Milardović i Luka Petrušić, uz vještu dramaturgiju Ane Tonković Dolenčić, tvori skladnu kabaretsku predstavu te tragikomika ”Brodolomki” s lakoćom pronalazi put do srca publike, izazivajući gromglasan smijeh, ali potičući i na ozbiljna promišljanja problema s kojima se gotovo svi susrećemo.

Predstava je poklon Grada Sinja i ulaz je besplatan za sve.

Povezani članci

Back to top button