Ostalo

Brojni vjernici iz Graba, Jabuke, Velića, Rude, Vrpolja, Čačvine i Kaštel Starog (Radun) hodočastili su u Svetište Gospe Sinjske

https://www.facebook.com/Gospa-Sinjska

Brojni vjernici iz Graba, Jabuke, Velića, Rude, Vrpolja, Čačvine i Kaštel Starog (Radun) hodočastili su danas (11.8.) u Svetište Gospe Sinjske. Više od 40 kilometara u Svetište su hodočastili i vjernici iz Šibenika iz Župe Meterize sa župnikom fra Antom Bešlićem. Svi oni stigli su s istim ciljem- ispuniti zavjet, ispovjediti se i zamoliti Gospin zagovor kod božanskog Sina. Euharistijskim slavljem predsjedao je župnik Župe sv. Jakova apostola- Međugorje fra Marinko Šakota. Koncelebrirali su svećenici iz spomenutih mjesta: don Boris Vukasović, don Mate Škaričić, don Marin Matijaca, don Ivan Ujević, don Branimir Projić, don Gabrijel Kamber, fra Luka Delić, fra Božo Gulić i fra Ante Bešlić. Liturgijsko pjevanje predvodio je župni zbor iz Rude pod vodstvom Marijana Tadića.
Na kraju misnog slavlja sinjski gvardijan fra Marinko Vukman poželio je dobrodošlicu pristiglim hodočasnicima te je zahvalio propovjedniku fra Marinku Šakoti koji je zadnja tri dana predvodio duhovna slavlja.

Povezani članci

Moglo bi vas zanimati
Close
Back to top button