Vijesti

Četiri tisuće bijelih ruža za Gospu Sinjsku

Zaklada Vigilare u suradnji sa sinjskim franjevcima, na svetkovinu Velike Gospe, 15. kolovoza 2021., donijet će 4 000 bijelih ruža pred čudotvornu sliku Gospe Sinjske u Gospinu svetištu u Sinju.

Plod je to javne kampanje pod nazivom „Tvoja ruža za Gospu“ koju je Zaklada Vigilare pokrenula i tako omogućila da četiri tisuće hrvatskih vjernika Gospi u Sinju podare ružu i pošalju molitvene nakane za koje će toga svečanog dana u 8 sati ujutro biti prikazana Sveta Misa. Bijele ruže za Gospu Sinjsku javni su znak žive pobožnosti, zahvale i pažnje vjernog hrvatskog katoličkog naroda prema Majci Božjoj u ovim izazovnim vremenima i to u jednom od najpoznatijih marijanskih svetišta u Hrvatskoj.

Prema informacijama dostupnima Zakladi, nikada do sada nijedna organizacija nije podarila toliki broj ruža u čast Djevici Mariji na nekom crkvenom događaju u Hrvatskoj. Ruže će se u Sinj dostaviti u posebnom prijevozu, a cvjećari su ih za tu prigodu, zbog velike količine, morali posebno naručivati iz inozemstva. Nakon glavne Svete Mise u 11 sati u svetiištu, vjernici će moći uzeti po jednu blagoslovljenu ružu.

Povezani članci

Back to top button