TemeVijesti

Ciglana d.d. u stečaju traži od Grada prenamjenu zemljišta za POS-ove stanove

Grad Sinj je dobio dopis Ciglane Sinj d.d. u stečaju kao dopuna prijedloga za prenamjenu zemljišta na adresi Put Ruduše 44, u vlasništvu Ciglane Sinj d.d. u stečaju. Poznato je da su dogradonačelnici Denis Glavan i Zlatko Ugrin još i danas članovi NL dr. Jadrijevića, vodili program POS-ovih stanova i pružili nadu mladim obiteljima da će dobiti krov nad glavom, međutim kao i većina projekta što su vodili i to je neslavno propalo.

Sada Ciglana d.d. u stečaju “vadi” adut da prenamjeni iz industrijskog u stambeno područje i nudi mogućnost da se dio zemljišta prenamjeni i uvrsti u sustav zone izgradnje POS-ovih stanova, a ostalo u zonu izgradnje stanova komercijalne namjene.

Kako Sinj odavno nema vodstvo koje brani interese Grada i građana, pitanje je koliki bi postotak bio predviđen za POS model i zadovoljenje potrebe mladih obitelji, a koliki za komercijalnu prodaju stanova. Ipak se tu radi o preko 30 000 m2 zemljišta. U Sinju se trenutno gradi nekoliko zgrada s preko 100 stanova i očito je potražnja veća od ponude.

Povezani članci

3 Komentara

 1. Mogu dobit prenamjenu za POS stanove, kamenolom ili nesto drugo po zelji. ALI TRIBAJU PODMAZAT. Neka pitaju jednog doktora za prenamjene kako ti iđe.

  5
  5
 2. Prenamjena sportskog aerodroma u putnički iselit ce pola sinja.

  8
  3
 3. Odma 13. Izvanrednu sjednicu, stavit da se može bit ZA, PROTIV ili SUZDRŽAN, jasno bez rasprave i ikakvih pitanja. Proći će sa 1 SUZDRŽAN ili će pasti sa 11 PROTIV i 1 SUZDRŽAN. Dopis je naslovljen tamo di i triba a to nisu dvojica iz teksta.

  4
  4
Back to top button