Vijesti

Čije je smeće kod Hipodroma

Čitatelj Sinjske rere je poslao slike stanja razbacanog otpada koje se nalazi na adresi Put piketa na predjelu bivše Trnovače. Ovakvo stanje je tik uz sinjski Hipodrom koje bi uskoro trebao biti perjanica sinjskog razvoja sa novoizgrađenom „jahačkom dvoranom“.

Ako se radi o privatnom posjedu Grad Sinj ima i tu pravo da po Odluci o komunalnom redu ureduje i na više načina da bude riješeno ovakvo stanje koje nije primjereno nigdje, a kamoli u ovom dijelu Grada.

Okućnice, vrtovi i druge površine moraju se koristiti sukladno njihovoj namjeni i na način da sa svojim stanjem i izgledom ne smiju narušavati estetski izgled okolnih površina.

Zabranjeno je odlaganje komunalnog i drugog otpada, a posebice starih automobila, starih električnih i drugih aparata i predmeta iz kućanstva te spaljivanje svih otpadnih tvari na prostorima okućnica, vrtova i drugih površina uz javne površine.

Ujedno se na slikama vide i životinje gdje komunalno redarstvo može rješenjem zabraniti držanje životinja na područjima gdje je to dopušteno, ako se životinje drže na način da se ne provođenjem higijensko-sanitarnih, tehničkih i drugih mjera nanosi šteta okolnim stanarima ili narušava izgled naselja, ako se životinje drže u zabranjenoj zoni, komunalno redarstvo će izdati rješenje o uklanjanju s rokom izvršenja.

Ovdje može, dapače bi trebala reagirati gradonačelnica Kristina Križanac  i v.d. Upravnog odjela za prostorno uređenje, komunalne djelatnosti, gospodarstvo i upravljanje imovinom Jelena Kekez Poljak i unutar svojih ovlasti riješiti ovakvo stanje.

Slično smo imali i na bivšem pazaru kada je Gradonačelnica na kvalitetan način riješila deponiranje smeća od strane dviju beskućnika putem firme Čistoće cetinske krajine d.o.o.

Povezani članci

Back to top button