PolitikaTeme

Čiji je Trg Gojka Šuška u Sinju?


Na sjednici Gradskog vijeća, vijećnik HDZ-a Marko Križanac je postavio pitanje gradonačelnici Kristini Križanac, na kojeg su ga potakli građani, o stanju na Trgu Gojka Šuška.

Naime pregledom čestice zemlje 335/24 k.o. Sinj u zemljišniku i njenom izgledu i poziciji na Geoportalu, vidljivo je da je to čestica u vlasništvu Alkom d.o.o. i da se vodi kao gradilište. Ono što je veći problem da je ta čestica po izgledu na Geoportalu praktički zaokružila dva reda zgrada na Trgu Gojka Šuška koje se nalaze preko puta Cetine d.d. i da ta čestica iza drugog reda zgrada zauzima dobar dio Trga na kojem je po slikama parking za vozila. Tako da stanari službeno ne mogu izaći iz svoje zgrade jer prostor oko zgrada nije njihovo vlasništvo već Alkomovo.

Zbog čega je ovakvo stanje i u kakvom se situaciji nalaze svi sugrađani koji žive u ova dva reda zgrada? Što Alkom d.o.o. misli sa ovom parcelom i što ako bude „problema“ po ovom pitanju? Znaju li predstavnici stanara ili sami stanari za ovaj slučaj?

Vijećnik HDZ-a Marko Križanac traži od Gradonačelnice da u pisanom obliku odgovori na koji način Grad Sinj može i želi li uopće rješavati ovaj problem?

Prikazujemo sliku Geoportala sa zaokruženim brojem čestice kao i sam neslužbeni izvadak iz zemljišnika:

 

Povezani članci

Back to top button