Vijesti

ČOGELJA: Uspjeh paraolimpijaca još jedan dokaz da smo najsportskija županija

Zamjenik župana Splitsko-dalmatinske županije Stipe Čogelja i pročelnik Upravnog odjela za prosvjetu, kulturu, tehničku kulturu i sport Tomislav Đonlić u splitskoj zračnoj luci dočekali su paraolimpijce Ivana Mikulića i Dina Sinovčića, koji su se s medaljama vratili s Paraolimpijskih igara u Tokiju. “Naša županija i u budućnosti će stajati iza svih naših paraolimpijaca, kojima čestitam na osvojenim medaljama u svoje ime i u ime župana Blaženka Bobana. Njihovi uspjesi svjedoče kako smo i dalje najsportskija županija u Republici Hrvatskoj. Sve ovo što su postigli ostat će zlatnim slovima upisano u povijest hrvatskog i dalmatinskog sporta”, rekao je Stipe Čogelja.

“Hvala svima koji su nas pratili. Mogu reći da smo oduševljeni rezultatom, koji je veliki uspjeh za parataekwondo, ne samo u Hrvatskoj nego u svijetu”, izjavio je Mikulić, koji je na potpori zahvalio i Splitsko-dalmatinskoj županiji.

“Nadam se da će se dobri sportski rezultati nastaviti i u godinama koje dolaze. Velika je čast, ali i obaveza, i u budućnosti predstavljati svoju zemlju”, izjavio je Sinovčić.

Podsjetimo, u Splitsko-dalmatinsku županiju dolaze čak 4 medalje s ovogodišnje paraolimpijade – Ivan Katanušić osvojio je srebro u bacanju diska, Ivan Mikulić srebrni je u taekwondou, Dino Sinovčić osvojio je broncu u plivanju, a Anđela Mužinić osvojila je broncu u ekipnoj konkurenciji u stolnom tenisu.

Povezani članci

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Back to top button