Vijesti

COVID-19, Stroža pravila o ograničavanju okupljanja i načinu organizacije javnog prijevoza​ ​

Stožer civilne zaštite RH dana 27. studenoga 2020. donio je​nove dvije Odluke kojima​ se uvode nova,​ još rigoroznija​ pravila​ o ograničavanju okupljanja i načinu organizacije javnog prijevoza.

Donesenim Odlukama međuostalim ograničavaju se javna događanja i okupljanja na 25 osoba, pogrebi do 25 osoba s tim da se sućut ne smije izražavati bliskim kontaktom, ostale privatne svečanosti do 10 osoba.

Isto tako odlukama se obustavlja održavanje svadbenih svečanosti, održavanje sajmova i drugih gospodarskih i turističkih događanja ili priredbi, kao i rad SVIH ugostiteljskih objekata (osim iz skupine „Hoteli i kampovi“ koji mogu usluživati samo svoje goste),​ rad kasina, automat-klubova i kladionica.

Obustavlja se također ​ održavanje sportskih natjecanja i treninga osim za određene kategorije, rad teretana, fitnes centara, sportskih i rekreacijskih objekata, održavanje svih amaterskih kulturno umjetničkih izvedbi, programa, manifestacija i proba, radionica i plesnih škola, kao i izvedbi koje uključuje zbor i orkestar.

U javnom prijevozu može biti popunjeno maksimalno 40 % ukupnog kapaciteta, a vozači i putnici moraju masku nositi na ispravan način.

Također Odlukama se određuju i djelatnosti koje mogu nastaviti s radom u posebnom ili uobičajenom režimu uz primjenu svih epidemioloških uputa HZJZ.

Mjere su na snazi od danas​ 28. studenoga, a trajat će do 21. prosinca. Provedbu mjera pojačano će kontrolirati službenici Ravnateljstva civilne zaštite, inspektori Državnog inspektorata, policijski službenici i pripadnici civilne zaštite.

Odluka – javni prijevoz

Odluka – ograničavanja okupljanja i druge mjere

Povezani članci

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Back to top button