Vijesti

COVID-19 – stroža pravila o ograničavanju okupljanja i ograničavanju rada ugostiteljskih objekata

Nacionalni Stožer civilne zaštite s obzirom na trenutno nepovoljno epidemiološku situaciju u RH, a s  ciljem sprečavanja daljnjeg širenja pandemije COVID-19, dana 20. studenoga 2020. godine, donio je  nove dvije Odluke kojima  se uvode nova „stroža“ pravila  o ograničavanju okupljanja i ograničavanju rada ugostiteljskih objekata.

Donesenim Odlukama, međuostalim ograničavaju se javna događanja i okupljanja na 25 osoba, svadbe do 15 osoba, pogrebi do 25 osoba s tim da se sućut ne smije izražavati bliskim kontaktom, ostale privatne svečanosti do 10 osoba. Isto tako obustavlja se rad noćnih klubova, kasina i automat-klubova, a ugostiteljski objekti mogu raditi do 22 sata s tim da na ulazu moraju imati istaknuti obavijest o najvećem broju ljudi koji smiju biti u objektu.

Također uvedena je i obveza i za trgovine da istaknu obavijest o najvećem broju kupaca, zabranjena je prodaja alkoholnih pića od 22 sata do 6 sati, a ostala okupljanja (vjerski obredi, kino, kazališta, sjednice predstavničkih tijela) ograničena su na veličinu prostora, za svaku osobu najmanje 4 četvorna metra. Uvode se također i nove obveze poslodavcima koje za cilj imaju smanjiti međusobne  kontakte zaposlenika.

Mjere se primjenjuju od nedjelje 22. studenoga, a trajat će do 15. prosinca. Provedbu mjera pojačano će kontrolirati inspektori Ravnateljstva civilne zaštite, inspektori Državnog inspektorata, policijski službenici i pripadnici civilne zaštite.

Odluka – okupljanja – 2. izmjena

Odluka – radno vrijeme ug. objekata – 1. izmjena

 

Povezani članci

Moglo bi vas zanimati
Close
Back to top button