Vijesti

Crveni križ Sinj sudjeluje na Međužupanijskom natjecanju mladih Hrvatskog Crvenog križa

Grad Trogir u subotu, 13. travnja domaćin je održavnja Međužupanijsko natjecanje mladih Hrvatskog Crvenog križ
Natjecanje obuhvaća provjeru znanja o međunarodnom pokretu Crvenog križa i Crvenog polumjeseca, međunarodnom humanitarnom pravu, ljudskim pravima i pravima djeteta, Hrvatskom Crvenom križu i aktivnostima Hrvatskog Crvenog križa te provjeru znanja i vještina iz pružanja prve pomoći.
Na natjecanju sudjeluje
12 ekipa podmlatka i 10 ekipa mladih društava
Dubrovačko-neretvanske i
Splitsko-dalmatinske županije

Hrvatski Crveni križ Gradsko društvo Crvenog križa Sinj također nastupa u dvije kategorije koje će prestavljati naše društvo.
Natjecanje se prema pravilima odvija u dvije kategorije i to kategorija Podmladak za učenike osnovnih škola, te kategorija Mladež za učenike srednjih škola.

Gradsko društvo Crvenog križa Sinj predstavljaju Ekipa podmlatka – Osnovna škola fra Pavla Vučkovića Sinj s mentorom Filipom Ratkovićem, a u kategoriji mladeži ekipa iz Tehničke industrijske škole Ruđera Boškovića u Sinju s mentorom Ištvanom-Miškom Kerekeš.
Natjecanja mladih HCK održavaju se od 1996. i na njima je do sada sudjelovalo više od 120 tisuća učenika osnovnih i srednjih škola. Najveći broj volontera pridružuje se Hrvatskom Crvenom križu upravo nakon natjecanja mladih.

Cilj ovog natjecanja nije primarno rezultat već animiranost što većeg broja mladih osoba da se upozna sa osnovama pružanje prve pomoći.

Povezani članci

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Moglo bi vas zanimati
Close
Back to top button