Sport

Dalmacija putuje ZRS-u u izravnom dvoboju za prvaka RRC lige

www.facebook.com/Ragbi-Klub-Sinj

U zadnjem kolu RRC lige ove subote 18.5.2019. s početkom u 16:30h na Rudešu, snage će odmjeriti dvije nepobjeđene ekipe, ZRS (Mladost i Zagreb) i Dalmacija (Sinj i Makarska), u dvoboju koji će odlučiti pobjednika RRC lige.
Naši momci putuju na sjever puni samopouzdanja nakon pobjede nad ekipom Nade, ali i svjesni težine zadatka koji je pred njima. Ekipa ZRS-a koja uglavnom je sastavljena od igrača Mladosti bilježni sjajne partije te zasluženo polaže prava na krunu, a kao forte momčadi zasigurno valja istaknuti igru skupa i ubojitu nogu Nika, koja je demolirala sve protivnike u dosadašnjim susretima, a prednost domaćeg terena će biti dodatan motiv da se Zagrebaši izbore za krunu.
Momčad Dalmacije predvođena trenerom Markom Grčićem i Stipom Tomićem ove sezone ne zna za poraz, i s razlogom ima pravo sanjati još jednu titulu, a ponajviše krunu u RRC ligi koja je godinama izmicala pred očima, momčad je sazrela i spremna je nositi se sa svim pritiscima i izazovima, ali ovaj susret donosi ipak novu dimenziju igre u odnosu na prijašnje srazove momčadi Dalmacije. U izravnom dvoboju sjevera i juga, Dalmacija će morati dati svoj maksimum, a najveći pritisak ležat će na skupu, koji će imati zadatak neutralizirati ZRS, da bi Kovačić mogao ostvariti brzi prijenos lopte za brze prodore linije preko koje će se tražiti prilika da se nanese šetat domaćinu. Trener Grčić je naglasio da je momčad motivirana, spremna ginuti 80. min.ali i da su svjesni težine ovoga susreta. Grčić je istaknuo kao prednost svoje momčadi karakter… koji krasi borbenost, čvrstoća i fanatična borba do posljednje sekunde, te da putuju rastrećeni jer pritisak pobjede leži na domaćinu, koji će tražiti i svojevrstan revanš za poraz u Sinju u finalu Kupa, a da našim glad za novim trofejom će biti samo dodatan motiv da završe ovu sezonu iz snova na najbolji moguć način.
Nakon svega izloženoga preostaje nam samo da pozovemo sve Dalmatince, a naročito Sinjane i Makarane sa zagrebačkom adresom da ove subote dođu u što većem broju podržati naše momke u odlučnom boju za prvaka RRC lige!!

Povezani članci

Back to top button