Vijesti

Dan dobrovoljnih darivatelja krvi

Kao i svake godine, u organizaciji Gradskog društva Crvenog križa Sinj na prikladan i svečan način obilježava se Dan dobrovoljnih darivatelja krvi RH koji se slavi 25.10.

Uzimajući u obzir cjelokupnu situaciju i mjere sprečavanja pojave i širenja korona virusa, nismo u mogućnosti održati svečanu sjednicu i dodjelu priznanja za nagrađene darivatelje krvi, već smo primorani iste zahvalnice i priznanja poslati poštom.

Ovim putem svim darivateljima krvi želimo čestitati njihov dan što i u ovim vremenima pandemije i dalje pokazuju svoju veliku plemenitost i humanost kroz trud da se svim ljudima Republike Hrvatske osigura u svakom trenutku toliko važna krvi i krvni pripravci.

Veliko hvala svim predsjednicima naših klubova dobrovoljnih  darivatelja krvi koji svojim zalaganjem pridonose uspješnosti akcijama darivanja krvi.

Gradsko društvo Crvenog križa Sinj  povodom Dana dobrovoljnih davatelja krvi  istaknulo je 135 osoba koje su dobile priznanje. Svakako moramo napomenuti da imamo čak 7 osoba koji su dali krv po 50 puta, kao i da imamo još jednog jubilarca sa 75 darivanja krvi. To su: Elek Ivan, Masle Jozo, Matić Branimir, Roguljić Neno, Vugdelija Ivica, Ževrnja Velimir, Šarić Ante i  jubilarac Tijanić Zdravko.

Naše društvo do sada je organiziralo i provelo sa  transfuzijskom službom  SDŽ  22 akcije dobrovoljnog darivanja krvi, a do kraja godine očekuje nas još šest akcija – dvije  u studenom i četiri  u prosincu.

Do sada smo prikupili   1554 doze dragocjene tekućine, te se nadamo unatoč cjelokupnoj situaciji vezano za koronavirus da ćemo zabilježiti  dobar rezultat i ove godine.

Dragi darivatelji krvi i Vi koji će te to postati ovim vam putem želimo zahvaliti na iskazanoj ljubavi i humanosti, kao i na svemu što činite kako bi se izgradila i podigla svijest ljudi o kulturi kontinuiranog darivanja krvi.

Cijenimo Vašu plemenitost i od srca Vam čestitamo 25. listopada – Dan dobrovoljnih darivatelja krvi!

Povezani članci

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Back to top button