Vijesti

Dan dobrovoljnih davatelja krvi u Republici Hrvatskoj- 25. listopada – Podjela priznanja za davatelje krvi u 2023. godini

U povodu 25. listopada dana dobrovoljnih davatelja krvi u Republici Hrvatskoj   naše GDCK Sinj organiziralo je  svečanost dodjele zahvalnica i priznanja višestrukim darivateljima krvi u znak izražene plemenitost, humanosti i ljubavi prema čovjeku. Višestruki darivatelji krvi  su primili  priznanja za 10 darivanja i to 59 osoba, za 20 – 27 osoba, za  30 -19 osoba, za 40 – 14 osoba. Ukupno je nagrađeno 127 dragovoljnih darivatelja krv. U prostorijama društva posebno se  upriličilo primanje za one koji su svoju krv dali 50, 55 i 75  puta.   Ističemo darivatelje koji su svoju krv darovali  50 puta:

  1. TOMISLAV MASNIĆ
  2. IŠTVAN-MIŠKO KEREKEŠ
  3. MARTIN CVRLJE
  4. MIRKO ŠUŠNJARA
  5. MARTIN BAGIĆ
  6. IVICA KEKEZ

Za 55 puta darovanu krvi nagrađena je predsjednica kluba dobrovoljnih davatelja krvi sa područja grada Trilja gospođa MILJENKA ODRLJIN, a  najznačajnije priznanje za 75 puta darovanu krv pripalo je gospodinu MATI  VRGOČU.

Kada govorimo o aktivnostima u ovoj 2023. godini, do sada su organizirane 22 akcije dragovoljnog darivanja krvi te do kraja godine predstoji još 6 akcija. Do sada je prikupljeno 1648 doza krvi i očekivati je da će broj od dvije tisuće doza biti premašen i time rekordan. To naše društvo svrstava u vodeća društva po broju  darivatelja dragocjene tekućine u našoj Županiji.

Uz sve one koji nesebično daju krv posebnu zahvalu upućujemo Vojarni 126.brigade HV- a u Sinju,policiji, vatrogascima, Torcidi Sinj i Društvu prijatelja Hajduka, Sinjskim Maliganima, brojnim sportskim i kulturnim udrugama, brojnim pojedincima kao i učenicima srednjih škola sa područja grada Sinja. Uz naše presjednike klubova dobrovoljnih davatelja krvi  i naše volontere  koji u organizacijskom i humanitarnom dijelu čine važnu kariku uspješnosti svake akcije dobrovoljnog darivanja krvi.

Sinj, Trilj, Hrvace, Otok, Dicmo, Grab i Tijarica su mjesta ponosa klubova darivatelja krvi, mjesta plemenitog djelovanja u pomoći za druge kojima dragocjena tekućina znači život.

Ove godine slavimo 145 godina djelovanja Hrvatskog Crvenog križa kao i 70. godišnjicu dobrovoljnog darivanja u Republici Hrvatskoj u organizaciji nacionalnog Crvenog križa te 30.godišnjicu priznanja kao samostalnog nacionalnog društva.

Svečanosti dodjele priznanja u Sinju nazočili su i darivatelji koji su krv dali preko sto puta, čime im je odano priznanje za humanost i spašavanje mnogih života darivanjem  krvi potrebitima.

Hrvatski Crveni križ Gradsko društvo Crvenog križa Sinj svim dobrovoljnim davateljima krvi želi još jednom zahvaliti na ljudskosti, plemenitosti i humanosti te smo uistinu  ponosni  na Vas i Vaš doprinos, čestitamo Vam 25. listopad-Dan dobrovoljnih davatelja krvi!

 

Povezani članci

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Moglo bi vas zanimati
Close
Back to top button