Vijesti

Danas 24-satni pojačani nadzor brzine

Temeljem ROADPOL-ovog Plana aktivnosti za 2024.godinu na području država članica u petak 19. travnja 2024.godine provest će se 24-satni pojačani nadzor brzine. Policijski službenici će tijekom čitavog dana na području Splitsko-dalmatinske županije obavljati nadzor i kontrolu prometa, posebno usmjereni na prekršaje koji se odnose na nepropisnu ili neprilagođenu brzinu.

Početkom travnja pozvali smo građane da predlože lokacije na kojima će se nadzirati i kontrolirati promet. Građani su prihvatili naš poziv, te su nam uputili čak 60 prijedloga koji su se odnosili na područje čitave županije.  Uvažavajući mogućnosti predloženih pozicija, kao i aktualne statističke pokazatelje, danas će policijski službenici biti nazočni na većini prometnica Splitsko-dalmatinske županije tijekom čitavog dana i provoditi nadzor i kontrolu poštuju li vozači prometne propise, posebno ograničenja brzine.

Nepropisana ili neprilagođena brzina, uz alkohol, nekorištenje sigurnosnog pojasa i nepropisno korištenje mobitela,  spada u tako zvane „faktore rizika“ koji dovode do najtežih prometnih nesreća.

Usporite, poštujte ograničenja, prilagodite brzinu stanju i uvjetima na kolniku. Čuvajte svoj život i živote svih sudionika u prometu.

Zahvaljujemo se svim građanima koji su nam uputili prijedlog, te su na taj način dali svoj doprinos aktivnosti policije vezano uz  sigurnost prometa na cestama.

Povezani članci

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Moglo bi vas zanimati
Close
Back to top button