Vijesti

Danas javna rasprava o Studiji o utjecaju na okoliš za “Poljakovu gredu”

Na temelju Odluke Ministarstva zaštite okoliša i energetike od 28.04.2020 g. te članka 17., stavka 2. Uredbe o informiranju i sudjelovanju javnosti i zainteresirane javnosti u pitanjima zaštite okoliša stavlja se na javnu raspravu Studija o utjecaju na okoliš eksploatacije arhitektonsko-građevnog kamena na budućem eksploatacijskom polju „Greda“, Grad Sinj.

Upravni odjel SDŽ za zaštitu okoliša, komunalne poslove, infrastrukturu i investicije je zamoljeno tijelo za koordinaciju provedbe ovog postupka.

Javna rasprava o predmetnoj studiji trajat će 30 dana u vremenu od 15.06. do 15.07. 2020. godine.

Javno izlaganje će se održati dana 08.07.2020. godine u velikoj dvorani Muzeja Sinjske alke u Sinju s početkom u 11 sati.

Oglas o javnoj raspravi

Povezani članci

5 Komentara

  1. Glavičani iđemo! Ako ne djelujemo sutra su i pod našim balkonima bageri! To je naša didovina! Moramo se boriti za normalan život, iduća faza je iseljavanje (buka, prašina, mehanizacija, zakrčen promet, ruglo od krajolika….) ako ne djelujemo odma! Jeste vidili kako Dicmanjani organiziraju dežurstva da ne proradi postojeći kamenolom? A mi pasiva….., koštat će nas to.

    8
    2
  2. Jedna mista imaji hdz iza sebe, drugi imaju dožupana, treći imaju županiju, četvrti veze u hrvatskim cestama itd…, a mi Glavičani nemamo nikoga, zato nas i buše na razne načine. Moramo skupit glave i nedat svoje! Osim kamenoloma kuva se podilai sela brzom cestom na pola, posljednično rušenje kuća, odnosno ‘cesta kroz dnevni boravak’, mjesni odbore djeluj!

  3. Učimo od boljih:
    Županijskom državnom odvjetništvu u Splitu Općina Dicmo jučer, 7. srpnja podnijela je kaznenu prijavu protiv odgovornih osoba u Sektoru lokacijskih dozvola i investicija Uprave za prostorno uređenje i dozvole državnog značenja pri Ministarstvu graditeljstva i prostornog uređenja. Prijava se odnosi na eksploataciju tehničko-građevinskog kamena u eksploatacijskom polju ‘Imber’.

Back to top button