Sport

Danas je održana „Padobranska čoja“

Jutros su nastavljeni padobranski skokovi na sinjskom aerodromu a bodovali su se za padobranski kup ekipno i pojedinačno te za „Padobransku Čoju“. Sudjeluje 30 natjecatelja padobranaca iz Osijeka, zagrebačke Croatie, Banja Luke, splitskog Gravitona, Bihaća, Rijeke, Opatije, Bielsko Biala iz Poljske te domaćina iz Aerokluba Sinj, posloženo u sedam ekipa. Odrađene su četiri serije za ekipni i pojedinačni poredak kupa te su preostale za skakati još dvije serije. Interno, završena je „Padobranska čoja“ koju je nakon tri serije „odnio“ Andrija Kovačević sa tri pogotka u „sridu“ i sa 6 kaznenih centimetara odstupanja od čiste „nule“. Drugi je, kao i jučer na Padobranskoj Bari, bio Zlatko Ugrin, treće mjesto uzeo je Damir Suton a četvrtoplasirani je Mario Grčić te dalje ostali sinjski padobranci.

„Planirali smo do 13 sati završiti pet serija skokova pa da nam za večeras ostane šesti turnus a sutra ujutro da nam bude rezervni termin ako ne uspijemo odskakati svih šest serija. Međutim, završetkom četvrte serije pojačao je vjetar iznad dopuštenih vrijednosti pa smo odlučili u 18 sati nastaviti sa petom serijom, naravno ako jačina vjetra bude u dozvoljenim granicama“ – rekli su nam organizatori natjecanja.

Na svečanom otvaranju bio je gradonačelnik Sinja gospodin Miro Bulj sa svojim zamjenikom gospodinom Denisom Bobetom te su tom prilikom iskazali potporu aeroklubu Sinj, aerodromu i ovakvim sportskim i društvenim programima.

Povezani članci

Back to top button