TemeVijesti

Danas je Svjetski dan učitelja

Svjetski dan učitelja obilježava se 5. listopada od 1994. godine kada ga je proglasio UNESCO želeći ukazati na važnost Preporuke o statusu učitelja, potpisane istoga datuma 1966. godine. Preporuka iz 1966. godine predstavlja glavni referentni okvir za rješavanje prava i odgovornosti nastavnika na globalnoj razini.
Svjetski dan učitelja, prema UNESCO-u, ima moto  “Podučavanje u slobodi i osnaživanje nastavnika”, a koji se temelji na novim ciljevima održivog razvoja iz rujna 2015., kada je osnaživanje nastavnika bilo ponovno potvrđeno kao glavni prioritet u svim obrazovnim i razvojnim strategijama.

U osnovnoj školi Marko Marulić su obilježili ovaj dan s obnovom fontane koja nije bila u funkciji više godina. Lik iz crtanog BAJUM BADUM s motivom je nacrtao učitelj likovnog Ante Jurić. V.d. ravnatelja škole Marko Križanac je učenicima održao predavanje o značenju učitelja u društvu uz poruku “Voda je uvijek bila izvor života, učitelji su uvijek bili izvor znanja”. Svi učenici škole su potaknuti da napišu i opišu jednu pozitivnu osobinu svog učitelja/ice koji mu je drag/a.

 

 

 

Povezani članci

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Back to top button