Vijesti

Danas prosvjed na Mojanci u 15:00 sati – „Svi na Mojanku“

Mjesni odbor Turjaci, u dogovoru s Mjesnim odborom Brnaze, donio je odluku o početku sedmodnevnog, mirnog javnog prosvjeda mještana Turjaka i Brnaza protiv odlaganja vrgoračkog smeća na Deponiju Mojanka.

Centralni skup i ujedno početak sedmodnevnog prosvjeda je, danas u nedjelju, 20. listopada 2019. u 15:00 sati i trajati će do nedjelje, 27. listopada do 16:00 sati, a održavat će se na ulazu u odlagalište otpada Mojanka.

Očekujemo Vas u što većem broju’, stoji u dopisu predsjednika MO Turjaci Stipe Perića.

Inače je na protekloj sjednici Gradskog vijeća Grada Sinja HDZ-ov vijećnik Marko Križanac, predložio da u nedjelju, na dan prosvjeda, svi gradski vijećnici, gradonačelnica i dogradonačelnici dođu na mirni prosvjed te da svojom nazočnošću pokažu kako su uz narod i kako ne žele vrgoračko smeće na Mojanci. Ovom prijedlogu dodao je i još jedan, da se svakom prosvjedniku koji bude eventualno prekršajno gonjen zbog prosvjedovanja, tokom ovih sedam dana, plati iz Gradskog proračuna prekršajna kazna.

Povezani članci

3 Komentara

 1. Baš me zanima koliko će Triljana, Otočana i Hrvatačana doći!

 2. Svaka čast Iva!

  Zamisli koja jod i bijeda je Sinj, direktorica čistoće iz Trilja. Kako bi bilo da se smeće od ovih 5+1 jedne općine odlaze uz gospodarsku zinu Čaporice. Ako može fotelja onda trilju primaj i smeće.

 3. Škole u otočkim i hrvatackim rukama
  Vodovod i čistoća u triljskim rukama
  Alka u hrvatackim
  KkAlka u otočkim
  Grad u hercegovačkim
  ….nastavite niz sami…
  Kako bi bilo da mi hidroelektrane preselimo u Sinj da nam refundacijom okupaciju?

Back to top button