Vijesti

Danas svečano obilježena 12. obljetnica ustroja Gardijske motorizirane brigade

Danas je u Sinju održana završna svečanost obilježavanja 12. godišnjice ustroja Gardijske mehanizirane brigade Hrvatske kopnene vojske.

Nakon svečane svete mise pripadnici Gardijske mehanizirane brigadeu u sastavu bojni Tigrovi, Gromovi, Pauci i Vukovi u svečanom postroju s uzvanicima i građanima su došli su na Trg dr. Franje Tuđmana.

Među uzvanicima na svečanoj tribini uz ministra Krstičevića bili su, župan Blaženko BobanKristina Križanac, gradonačelnica Sinja, alkarski vojvoda Boško Ramljak, gradonačelnici i načelnici gradova i općina cetinske krajine, vojni izaslanici Njemačke, SAD i Ukrajine te građani.

U programu su sudjelovali i orkestar HRM-a, Sinjske mažoretkinje i klapa “Sinj”. Nakon završetka svečanosti sva izaslanstva su pložila vijence na spomenik poginulim braniteljima Domovinskog rata u parku ispred zgrade Općine. Zatim su svi uzvanici u pratnji Ministra krenuli prema Domu mladih da bi razgledali taktično-tehnički zbor opreme i naoružanja pripadnika Gardijske mehanizirane bojne.

Foto galerija:

Povezani članci

Back to top button