Vijesti

Danas svečano otvaranje košarkaškog igrališta Mladen Pavić- Kembo

Dana 03. lipnja 2022. godine navršavaju se dvije godine od smrti legende sinjske košarke Mladena Pavića- Kemba. Tim povodom u organizaciji Grada Sinja s početkom u 18:00 sati upriličit će se svečanost otvaranja košarkaškog igrališta Mladen Pavić- Kembo kod gradskog kina u Sinju.

Mladen Pavić- Kembo bio je veliki sportaš iznimne košarkaške inteligencije, razornog šuta i nebeskog skoka. Bio je najbolji košarkaš legendarne generacije Alkara koja je 1984. godine igrala finale Kupa bivše države i tako ušla u povijest košarke. Kembo je nesebično gotovo cijeli svoj košarkaški život dao Alkaru.

Mladen Pavić- Kembo bio je kapetan, zatim trener i sportski direktor KK Alkar. Prije svega bio je časan čovjek, moralna vertikala, košarkaška legenda koji je ostavio neizbrisiv trag u sinjskom sportu.

Grad Sinj mu je 2020. godine dodijelio nagradu za životno djelo, a u znak zahvale i sjećanja na lik i djelo Mladena Pavića- Kemba, Gradsko vijeće Grada Sinja dana 25. listopada 2021. godine donijelo je odluku o imenovanju sportskog objekta – otvorenog košarkaškog igrališta kod gradskog kina u Sinju po Mladenu Paviću – Kembu.

Prije središnjeg dijela programa u 17:30 sati delegacija Grada Sinja, delegacija KK Alkar i članovi uže obitelji položit će vijence i zapaliti svijeće na grobu Mladena Pavića- Kemba. Središnja svečanost otvaranja košarkaškog igrališta Mladen Pavić – Kembo planirana je u 18:00 sati. Nakon središnjeg dijela u Crkvi Čudotvorne Gospe Sinjske s početkom u 19:00 sati služit će se sv. misa zadušnica za Mladena Pavića- Kemba.

Povezani članci

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Moglo bi vas zanimati
Close
Back to top button