Vijesti

Dani cikloturizma u Sinju i Dugopolju 2023.

U Sinju i Dugopolju, od 10. do 12. svibnja 2023., održat će se V. Dani cikloturizma.

Dani cikloturizma, kao prva i za sada jedina pa time i najveća stručna konferencija posvećena tom rastućem segmentu turističke industrije, dio su nastojanja za povezivanjem i okupljanjem  svih dionika njegova razvoja. Ove će godine biti održana u povijesnom gradu Sinju i općini Dugopolje, smještenim usred divnog kontrastnog krajolika Dalmatinske zagore – splitskog zaleđa.

Dani cikloturizma inicijalno su zamišljeni kao godišnja konferencija svih dionika razvoja ovog važnog segmenta turističke industrije, ali su postali mnogo više od toga. Naime, prošle su četiri godine od pokretanja projekta Dana cikloturizma u organizaciji Trail – Full Cycling Experience, pa je vidljivo kako je konferencija prerasla u mjesto susreta istomišljenika, partnera i stručnjaka koji s nje odlaze puni novih informacija, vrijednih poslovnih iskustava i  novih poslovnih suradnji. Nakon Rastoka, Podgore, Metkovića i Ludbrega, ove godine domaćini su im Sinj i Dugopolje. Na samoj konferenciji, pod sloganom NO BORDERS, NO LIMITS, referira se na mogućnosti dobivene ulaskom Hrvatske u schengenski prostor, gdje su granice prema najvažnijim emitivnim (ciklo)turističkim tržištima potpuno nestale. Simbolično, taj čin označava i novu stranicu turističkog razvoja Hrvatske u kojem se ističu sportsko-pustolovni oblici turizma, među kojima cikloturizam zauzima možda i najpropulzivnije mjesto.

Izostnak administrativnih i formalnih ograničenja koje je donio Schengen, imat će duboke i dalekosežne efekte na transformaciju načina razmišljanja hrvatskih destinacija koje će taj europski prostor potpuno slobodnog kretanja napokon moći promatrati kao jedinstveno, veliko i za Hrvatsku jako zainteresirano tržište. To tržište treba dobro upoznati, shvatiti njegove potrebe i želje, te iskrojiti ponudu koja će ogromne cikloturističke potencijale naše zemlje moći valorizirati.

Turističke zajednice s područja Dalmatinske zagore – splitskog zaleđa u suradnji i podršku Turističke zajednice Splitsko – dalmatinske županije, već dvije godine intenzivno surađuju na projektu razvoja cikloturizma. Do sada je obavljena revizija postojećih biciklističkih staza, s ciljem unapređenja i nadogradnje postojeće infrastrukture, a trenutno se nalazimo u trećoj fazi projekta, stoga je kao logičan slijed ovogodišnje domaćinstvo Dana cikloturizma.

Više informacija o događaju i programu Dani cikloturizma možete pronaći u poveznicama: https://danicikloturizma.hr/faq/ https://danicikloturizma.hr/program/

Prijave za sudjelovanje  nalaze se u poveznici https://danicikloturizma.hr/prijave /

Veselimo se Vašem dolasku!!!

Monika Vrgoč, direktorica Turističkog ureda

 

Povezani članci

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Back to top button