Vijesti

Dani tehničke ispravnosti motocikala

Pozivamo vozače motocikala i mopeda da besplatno provjere tehničku ispravnost svojih vozila kako bi sigurno sudjelovali u prometu

Pod pokroviteljstvom Nacionalnog plana sigurnosti cestovnog prometa Republike Hrvatske, u suradnji s Hrvatskim autoklubom i Centrom za vozila Hrvatske, od 22. do 27. travnja provest će se preventivno-sigurnosna akcija “Dani tehničke ispravnosti motocikala 2024”.

Akcija je usmjerena na nadzor tehničke ispravnosti motocikala i mopeda te svih ostalih vozila L kategorije (motocikli s bočnom prikolicom, motorni tricikli, laki četverocikli i četverocikli).
Također, namjera je i poticanje vozača motocikala i mopeda da preventivno kontroliraju ispravnost vlastitog vozila kako bi sigurno sudjelovali u prometu odnosno izbjegli događanje prometne nesreće uvjetovane tehničkom neispravnošću vozila te da koriste zaštitnu opremu.

Napominjemo kako besplatni pregled vozila u ovoj akciji ne zamjenjuje redovni tehnički pregled, odnosno od ove akcije izuzeta su vozila koja u spomenutom razdoblju održavanja akcije, imaju zakonsku obvezu provođenja tehničkog pregleda i registracije.

Vozači motocikala imaju mogućnost obavljanja besplatnog preventivnog tehničkog pregleda mopeda i motocikala u stanicama za tehnički pregled vozila u stanici za tehnički pregled u Split, Hercegovačka broj 59 i u Trogiru-Plano, ulica Put Dobrića broj 4.

Povezani članci

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Back to top button