Vijesti

Danica Ramljak – otvoreno pismo gradonačelniku Bulju: da li vi uopće poznajete pravila oko financiranja EU projekata?

Otvoreno pismo dr.sc. Danice Ramljak upućeno gradonačelniku Bulju prenosimo izvorno i u cijelosti:

Poštovani gradonačelniče Bulj,

Pišem Vam jer ste pred par dana otvorili savjetovanje s građanima i zainteresiranom javnošću na temu, kako je navedeno, prijedloga Odluke o izmjeni i dopuni Odluke o parkirnim zonama i vremenskom ograničenju trajanja parkiranja, visini naknade za parkiranje i vremenu naplate u Sinju.

Uvidom u objavu uočila sam da namjeravate uvesti naplatu parkinga uz postojeće parking zone na kojima se parkiranje već naplaćuje i na još još četiri lokacije i to u Ramskoj ulici (kod stare zgrade Hrvatskog zavoda za zapošljavanje), kod gradskog bazena, u ulici Put Šumarije (uz Gradski stadion i Hipodrom) te ispred zgrade jahaone na hipodromu.

 

Slijedom ovoga imam za Vas tri pitanja:

 

  1. S obzirom da je jahaona na sinjskom hipodromu skupa s pripadajućim objektima (koju još Vaš cijeli mandat niste uopće stavili funkciju i koja propada nakon uloženih milijuna) financirana sredstvima EU fondova, uključujući i parking ispred, zanima me temeljeg kojeg ste pravila zanemarili činjenicu da sve što se financira EU sredstvima ne može imati komercijalnu djelatnost pet godina od predaje zadnjeg izviješća prema SAFU agenciji? Pogledala sam projekt i u prijavnom obrascu B a i u studiji izvodljivosti se lijepo vidi što je sve financirano EU sredstvima kao prihvatljivi troškovi. Slijedom toga Vas molim da meni a i cijeloj široj javnosti objasnite ovu Odluku u svezi naplate parkinga ispred jahaone te kako će to utjeci na održivost projekta.
  2. S obzirom da Vam je upitna naplata parkinga očito važnija od stavljanja u funkciju same jahaone i pripadajućih objekata, kako se namjeravate nositi s možebitnim dodatnim financijskim korekcijama koje se mogu očekivati zbog neispunjavanja pokazatelja u okviru EU projekta? Posebno je zanimljivo da ste stavljanje jahaone u funkciju najavili još 2022 godine i platili ste još dodatno konzultante oko 80,000 kuna i tražili ste da naprave plan upravljanja jahaćom halom iako je to (oprostite mi) suludo jer je samo trebalo slijediti prihvaćeni EU projekt. I nakon što su konzultanti završili svoj očito nepotrebni posao niste ni tada ništa poduzeli.
  3. S obzirom da je nedavno u Sinju otvoreno igralište Family Point (ispred gradske sportske dvorane Ivica Ićo Glavan, također financiran javnim sredstvima) u sklopu koje se nalazi i veliki parking te ugostiteljski objekt, zanima me zašto tamo ne uvodite naplatu parkinga? Bilo bi važno čuti zašto se koristite različitim kriterijima

Unaprijed Vam zahvaljujem na Vašim odgovorima. Ovo je moj prilog javnoj raspravi na koju ste pozvali građane na temu uvođenja naplate parkinga.

Srdačan pozdrav,

Dr. Danica Ramljak

Povezani članci

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Moglo bi vas zanimati
Close
Back to top button