Vijesti

„Darujmo sigurnost jedni drugima!“- sankcionirano 389 prometnih prekršaja, 92 osobe isključene iz prometa zbog alkohola

Proteklog vikenda policijski službenici su na području Splitsko-dalmatinske županije provodili pojačani nadzor i kontrolu prometa. Tijekom nadzora i kontrole evidentirano je i sankcionirano čak 389 prometnih prekršaja od kojih izdvajamo 90 za prekoračenje  brzine, 92 za alkohol, 34 za nekorištenje sigurnosnih pojaseva,15 za korištenje mobitela tijekom upravljanja vozilom,1 za upravljanje vozilom prije stjecanja prava na upravljanje, 5 za neregistrirano i tehnički neispravno vozilo te 2 prekršaja za zabranu upravljanja. Također, utvrđen je jedan prekršaj  tzv. „recidivista“ i to u odnosu na alkohol.

Unatoč stalnim upozorenjima i apelima koje upućujemo, ovaj vikend čak 92 osobe su u prometu sudjelovale pod utjecajem alkohola radi čega su isključeni iz prometa, zabranjeno im je daljnje sudjelovanje u prometu, sankcionirani su i izrečene su im  mjere privremene zabrane upravljanja vozilom.  Najveća izmjerena koncentracija alkohola u organizmu bila je čak  2,52 g/kg i izmjerena na  području Omiša.  Vožnja pod utjecajem alkohola, uz brzinu, korištenje mobitela tijekom vožnje i nekorištenje sigurnosnog pojasa, spada u najteže prometne prekršaje i  dovodi do najtežih prometnih nesreća.

Tijekom vikenda zabilježeno je 18 prometne nesreće od kojih je pet nesreća s ozlijeđenim osobama. jedna osoba je teže, dok su četiri osobe lakše

Policijska uprava splitsko-dalmatinska nastavlja s pojačanim nadzornim i kontrolama prometa i sutra, 19. prosinca 2023.godine u vremenu od 11:00 do 17:00 sati nadzirat će se intenzivnije područje od Vrgorca do Makarske. Aktivnosti policije na terenu biti se usmjerene posebno na sankcioniranje prekršaja  tako zvani „faktori rizika“ ( brzina, alkohol, pojas, mobitel).

Odgovorim ponašanjem u prometu čuvate svoj život, ali i život svih ostalih sudionika!

 

Povezani članci

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Back to top button