Vijesti

Denis Bezić upozorava na stanje groblja sv. Nikole

Bivši gradski vijećnik Denis Bezić uputio je dopis portalu Sinjska rera, želeći javno gradonačelnici Sinja Kristini Križanac  ukazati na stanje groblja sv. Nikole u Brnazama. Dopis prenosimo u cijelosti.

Poštovana gradonačelnice, želim Vam skrenuti pažnju na ružnu sliku koju ostavlja pogled na groblje sv. Nikole u Brnazama. Svi oni koji prolaze Ulicom bana Jelačića te ulaze ili izlaze iz grada Sinja mogu vidjeti oštećen pregradni zid groblja kao i odlomljene komade betona uz cestu. Nadam se da će se gore navedeni problemi što hitnije riješiti, pogotovo iz razloga što prvog  dana mjeseca studenoga slavimo blagdan Svih svetih.

Kako bi se ovakve ili slične stvari vezane za groblje što prije sanirale predlažem Vam da što hitnije donesete Odluku o upravljanju i održavanju groblja svetog Nikole, koja za sada postoji samo za groblje sv. Frane u Sinju. Sadašnje održavanje groblja u Brnazama sukladno Programu održavanja komunalne infrastrukture ne daje dobre rezultate.

Također skrenuo bi Vam pozornost na problem nedostatka  grobnica u Sinju. Gradsko groblje sv.Frane već je odavno doseglo svoj kapacitet popunjenosti i potreba je da izvršna vlast što prije donese odluku, osigura financijska sredstva, ishoduje sve potrebne dokumente te što hitnije pokrene gradnju novog gradskog groblja. Hvala!

Denis Bezić

Povezani članci

1 Komentar

  1. Ne znam šta se bunite, pa nije ovo u otoku ili trilju pa da županija ili država tribaju uskočit. Jeste vidili kako se brzo sredstva osiguraju kad se otok triba spojit sa školom u brnazama.

Moglo bi vas zanimati
Close
Back to top button