Politika

Denis Bobeta odgovor na priopćenje Sinjskog HDZ-a -„DA“ SMANJENJU PLAĆA, „NE“ POVEĆANJU

Priopćenje nam je poslao dogradonačelnik Grada Sinja kao odgovor na prijašnji dopis Sinjskog HDZ-a.

Priopćenje dogradonačelnika Denisa Bobete prenosimo izvorno i u cijelosti: 

Poštovani;

Činjenica je da su gradski vijećnici dobili materijal u kojem se potkrala greška službenika koji je izrađivao tu točku Dnevnog reda, a koja je već ispravljena i sutra će biti poslana vijećnicima.

Prijedlog Odluke o plaći i drugim pravima gradonačelnika i zamjenika gradonačelnika je upućen ne da bi povećali, nego smanjiti plaću jer imamo obavezu uskladiti sa Zakonom o plaćama u lokalnoj i regionalnoj samoupravi.  Jedini razloga ove izmjene Odluke o plaći je da su  gradske vlasti i tadašnja većina u Gradskom vijeću  22. rujna 2010. godine na čelu sa tadašnjim Pročelnikom Ureda Grada, sadašnjim predsjednikom sinjskog HDZ-a, članom Uprave VAD-a i aktualnim službenikom u Gradskoj upravi, donijeli Odluke koje nisu usklađene sa aktualnim Zakonom.

Nužno je istaknuti kako se moja plaća neće povisiti niti kune niti bih pristao na takav nemoralan čin jer ova gradska vlast se nije borila za svoje građane kako bi im „derala kožu“.

Gradonačelnik grada Sinja Miro Bulj nema niti kune naknade iz Grada Sinja, ne troši novac svojih građana niti službenu karticu, a ova izvršna vlast građane Grada Sinja mjesečno košta manje oko 40.000,00kn bruto, nego prethodne vlasti.

Nakon destljeća nebrige i nemara, nama je bitno da Sinj postaje veliko gradilište, da otvorimo što više vrtićkih skupina, otkupimo bazen, izgradnja komunalne i sportske infrastrukture, maksimalna briga za socijalno ugrožene i napravimo Sinj mjestom sretnih ljudi, pa neka nas i dalje proziva oni koje je sam donosio i pripremao dokumente kao desna ruka svim prethodnim vlastima.

 

Zamjenik gradonačelnika Grada Sinja

Denis Bobeta

Povezani članci

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Back to top button