Vijesti

Dicmanjski vatrogasci spremni za protupožarnu sezonu 2020.

Kraj svibanj i početak lipnja uobičajno je razdoblje kada se provode provjere spremnosti vatrogasnih postrojbi za aktivnosti u protupožarnoj sezoni. U tom pogledu u DVD-u Sv. Jakov Dicmo proveden je pregled ljudstva, vozila i opreme.

Predsjednik Skupštine društva i zapovjednik Ivan Mirčeta te dozapovjednik dicmanjskih vatrogasaca Branko Zebić istaknuli su kako je dicmanjsko vatrogasno društvo spremno za protupožarnu sezonu.

Podsjetimo, dicmanjsko Dobrovoljno vatrogasno društvo osnovano je u lipnju 2014. godine i od tada uspješno, iz godine u godinu, odrađuje sve vatrogasne aktivnosti. Tijekom ove godine, točnije od 1. siječnja do 31. svibnja, ukupno su imali 56 intervencija. U 40 navrata gasili su požar na otvorenom, bilo je 5 tehničkih i 11 ostalih intervencija.

Inače, ovo društvo je sada u novim, funkcionalnim prostorijama koje se nalaze u nekadašnjoj područnoj školi u Sušcima, a potpuna adaptacija prostora bit će uskoro završena.

dvd dicmo

Društvo broji ukupno 43 člana, od kojih je 31 operativni član, 2 profesionalna stalno zaposlena vatrogasca, a u protupožarnoj ljetnoj sezoni je sada zaposleno još 8 sezonskih dobrovoljnih vatrogasaca. Ovdje treba posebno naglasiti kako su među sezoncima 4 nova vatrogasca, koji su nedavno uspješno završili osposobljavljanje koje je provedeno od strane iskusnih vatrogasaca DVD-a Sinj.

Pored odgovarajuće vatrogasne opreme, dicmanjskim vatrogascima su na dispoziciji i tri vozila za različite oblike intervencija. Sve navedene aktivnosti i organiziranost DVD-a Sv. Jakov Dicmo ukazuju na to kako je zaštita od požara zasigurno podignuta na viši nivo.

Pored navedenih intervencija, dicmanjski vatrogasci su u razdoblju od ožujka do početka lipnja obavljali i prijevoz vode, ukupno 235.000 litara u naselja Općine Dicmo bez tekuće vode, od čega se 95 posto odnosi na naselje Sušci. U svim aktivnostima Stožera Civilne zaštite Općine Dicmo za vrijeme pandemije koronavirusa dicmanjski vatrogasci su angažirani na svim zadaćama u pomoći potrebitom stanovništvu.

Čelnici dicmanjskih vatrogasaca ističu odličnu suradnju i koordinaciju sa susjednim vatrogasnim društvima.

Za sve informacije i potrebitu pomoć žitelji Dicma i ostali mogu se javiti DVD-u Sv. Jakov na broj 0953378126.

Povezani članci

Back to top button