Crna kronika

Dicmo – pod utjecajem alkohola i bez vozačke dozvole, upravljao neregistriranim vozilom

U subotu. 14.listopada 2023. godine oko 16:20 sati u mjestu Dicmo, Krušvar policijski službenici zaustavili su osobno vozilo kojim je upravljao 52-godišnji muškarac. Provedenom kontrolom utvrđeno je da je 52-godišnjak upravljao neregistriranim osobnim vozilom, prije stjecanja prava na upravljanje motornim vozilom, odnosno prije nego li je položio vozački ispit, te da je vozilom upravljao pod utjecajem alkohola u iznosu od 1,79 g/kg.
Doveden je u službene prostorije policije i zadržan do otriježnjenja, nakon čega je provedeno istraživanje.

Provedenim istraživanjem utvrđeno je postojanje osnovane sumnje da je 52-godišnjak ostvario obilježja više prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama i to iz članka 199. stavka 2., iz članka 216. stavka 1 i iz članka 238. stavka 1. Također, ostvario je obilježje i prekršaja iz Zakona o osobnoj iskaznici jer nije imao kod sebe osobnu iskaznicu koju bi dao policijskom službeniku na uvid.
Nakon dovršenog istraživanja 52-godišnjak je uz optužni prijedlog doveden na Općinski prekršajni su u Splitu, a sudu je predloženo izricanje kazne zatvora i zaštitne mjere zabrane upravljanja motornim vozilom B kategorije u trajanju od 12 mjeseci.

Obzirom da je 52-godišnjak recidivist, utvrđeno je da postoji bojazan da će okrivljenih nastaviti s činjenjem prekršaja, te mu je određeno zadržavanje u trajanju od 10 dana.

Povezani članci

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Back to top button