Vijesti

Diplomatski zbor u Beču uživao u glazbi i delicijama iz Splitsko-dalmatinske županije

U ponedjeljak navečer u bečkom Kursalonu održana je svečanost u povodu proslave Dana državnosti Republike Hrvatske. Ovom događaju, pod pokroviteljstvom Splitsko-dalmatinske županije, nazočili su članovi diplomatskog zbora iz gotovo cijeloga svijeta. S autohtonim dalmatinskim jelima predstavila se i Turističko ugostiteljska škola iz Splita, a koncert je održao Tonči Huljić. “Učenici ove škole predstavili su nam svoje raskošno znanje u gastro i eno ponudi. Dobivamo brojne komplimente na njihov rad, a oni su dokazali da su jedna od najboljih turističko ugostiteljskih škola u Hrvatskoj. Večer je začinio Tonči Huljić koji je doživio ovacije publike”, izjavio je župan Blaženko Boban.

Veleposlanik Republike Hrvatske u Austriji Daniel Glunčić navodi kako je ovom događaju nazočilo oko 400 osoba. “Pokroviteljstvo Splitsko-dalmatinske županije i župana Bobana te mediteranski melos gospodina Huljićevim stvorili su jedan most koji je spojio Beč i Splitsko-dalmatinsku županiju, ali i brojne druge koji su mogli osjetiti taj nas hrvatski, dalmatinski temperament”, rekao je Glunčić.

Zadovoljan je nakon koncerta bio i Tonči Huljić. “Drago mi je što sam u ovoj prilici pomogao Hrvatskoj. Napravili smo glazbeni krug po Mediteranu. Bilo mi je drago vidjeti kako ljudi reagiraju i vidim da nismo mi jedini koji skaču na glazbu”, izjavio je.

Povezani članci

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Back to top button