Vijesti

DJEČJI S.K.U.P! – besplatne radionice za djecu

Sinjski kulturni urbani pokret uz financijsku podršku Grada Sinja organizira trodnevni ciklus radionica za djecu školskog uzrasta. Radionice ”Unplugged” i ”U moru knjiga” vodit će logopetkinja Nikolina Runje, a radionicu ”Sunce plave boje” fotograf Ivica Nikolac. Radionice će se održati u potkrovlju Galerije Sikirica, uz poštivanje svih epidemioloških mjera.  Za svaku od radionica broj polaznika je ograničen na 15. Prijave se vrše putem e-maila: ana.zankko@gmail.com. U prijavi je potrebno navesti ime i prezime, razred, adresu, kontakt telefon te naziv radionice za koju se dijete prijavljuje. Djeca mogu sudjelovati u samoj jednoj ili u više radionica. Svi materijali za radionice bit će osigurani.

PROGRAM:

  1.  rujna – 16:00 – 19:00Radionica ”Unplugged” – namijenjena je učenicima od 5. do 8. razreda. U okviru radionice polaznici će kroz zabavan praktičan rad učiti o električnoj energiji i novim tehnologijama kojima smo svakodnevno okruženi.

    19. rujna – 11:00 – 16:00

    Radionica ”Sunce plave boje” – radionica cijanotipije, u osnovi je fotografska radionica jer polaznici uz pomoć sunčevog svjetla izrađuju fotograme i fotografije. Cijanotipiju i danas koriste brojni fotografi i likovnjaci. Fotogrami se izrađuju bez upotrebe fotoaparata. Polaznici sami slažu kompoziciju od različitih predmeta, biljaka ili kombinacije istih s tekstom. Mentor svakom polazniku pomaže razviti ideju koju će pretvoriti u sliku. Radionica je pogodna za djecu od prvog do osmog razreda, a mogu sudjelovati i roditelji.

    20. rujna – 10:00 – 13:00

    Radionica ”U moru knjiga” – namijenjena je učenicima od 1. do 4. razreda osnovne škole. Cilj radionice jest djeci približiti knjige i književnost na što zanimljiviji i kreativniji način koji razvija njihovu maštu i ”sprijateljuje” ih s knjigama.

Povezani članci

Back to top button