Vijesti

Dječji zbor iz Brnaza u Međugorju na Smotri dječjih zborova

https://www.facebook.com/Gospa-Sinjska

Dječji zbor iz Brnaza povodom 35. obljetnice Zlatne harfe u subotu, 11. svibnja 2019. godine, sudjelovao je u Međugorju na Smotri dječjih zborova. Organizatori ovogodišnje proslave su Vijeće franjevačkih zajednica u Republici Hrvatskoj, Bosni i Hercegovini te župni ured Sv. Jakova u Međugorju. Na ovu Zlatnu harfu u Međugorje je stiglo 2000 djece okupljene u 70-ak zborova iz šest biskupija, odnosno nadbiskupija: Mostarsko-duvanjske, Splitsko-makarske, Banjolučke, Dubrovačke, Zadarske i Vrhbosanske.
Nakon milenijske fotografije, uslijedilo je predstavljanje dječjih zborova i župnih zajednica iz kojih su stigli. Zajednicu vjernika Sv. Nikole Tavelića u Brnazama i Župu Gospe Sinjske predstavile su članice zbora Fani Dadić i Anđela Mihaljević. Potom je uslijedilo misno slavlje pjesmom svih zborova “Došli smo ti Majko draga” pod ravnanjem fra Stipice Grgata. Misno slavlje je predvodio nadbiskup mons. Henryk Hoser, papin izaslanik za Međugorje, a propovijedao je fra Miljenko Šteko, međugorski župnik.
Na završetku misnog slavlja svima se zahvalio fra Stipica Grgat pročelnik povjerenstva za Zlatnu harfu u ime Vijeća franjevačkih zajednica, naglasivši kako su kroz Zlatnu harfu prošli brojni solisti, svirači, svećenici, župnici.


Djeca iz brojnih župa u pratnji svojih voditelja pokazali su kako se kroz pjesmu može i svjedočiti i radovati. Djeca iz Brnaza nastupila su pod vodstvom Jelene Mihaljević i s. Dominike Vrdoljak, uz pratnju Ene Delije i Ivane Pervan. Uz djecu i voditelje, slavlju su nazočili i roditelji.
Zlatna harfa je započela 1984. godine u hercegovačkoj župi Kočerin. Ideja fra Miće Pinjuha proširila se iz Hercegovine u Bosnu, Hrvatsku, sve do Subotice u Srbiji te postala jedan od važnijih događaja u pastoralu djece. Ovo je prvi put da se ovoliko zborova okupilo na Zlatnoj harfi, a svi su dobili i dar- zahvalnice za svaki zbor, zbirku skladbi za dječje zborove pod naslovom „Uzmi me za ruku“ koju je uredio fra Stipica Grgat.

Povezani članci

Back to top button