Vijesti

Djevičansko maslinovo ulje OPG-a Bezić osvojilo zlatnu medalju

Na natjecanju 9. FESTIVALA MASLINA U ZAGREBU, koje se održalo od 08. do 10. ožujka 2024.g. u hotelu Sheraton u Zagrebu, ekstra djevičansko maslinovo ulje OPG-a Bezić u svojoj kategoriji osvojilo je jednu zlatnu te jednu srebrnu medalju. Ocjenjivanje na natjecanju namijenjeno je kontroli kvalitete uzoraka maslinovog ulja i njihovoj usporedbi, a svi prijavljeni uzorci ulja su proizvedeni u skladu sa Zakonom o hrani RH. Na natjecanju, u nekoliko kategorija, bilo je prijavljeno 308 uzoraka ulja proizvedenih u RH.

Nakon provedenog postupka ocjenjivanja (kemijska i senzorska analiza), u skladu s postojećim pravilnikom Ocjenjivača i Zakonom RH, maslinovo ulje od sorte Levantinka (Šoltanka) proizvedeno u OPG-u BEZIĆ pokazalo se kao jedno od najboljih te je u svojoj kategoriji osvojilo zlatnu medalju. Također na natjecanju u kategoriji monosortnih ulja, sorta Oblica, ekstra djevičansko maslinovo ulje osvojilo je srebrenu medalju.

Ponosni smo na kvalitetu našeg ulja, koje je bogato mononezasićenim masnim kiselinama i oleinskom kiselinom koja kod ljudi pridonosi održanju normalne razine kolesterola u krvi. Ukratko, maslinovo ulje ima mnoge zdravstvene koristi i može biti korisno za održavanje zdravlja srca i krvnih žila, kao i za zaštitu stanica od oksidativnog stresa. Na kraju, ali i najvažnije je da se kao član i sin, moram zahvaliti nositelju OPG-a, mojem ocu Nikici Beziću-Braci – poručuje Denis Bezić.

Povezani članci

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Back to top button