Politika

Dogradonačelnici Ugrin i Glavan na godišnjem – dosad „uzeli“ 520.000,00 kuna iz Proračuna

Prošla je i prva godina da sinjski dogradonačelnici Zlatko Ugrin i Denis Glavan primaju plaću koju realno nisu zaradili i taj je iznos sada 520.000,00 kuna. Možemo reći da su na “prisilnom godišnjem” preko godinu dana i za to su plaćeni u punom iznosu plaće od 20.000,00 kuna mjesečno.

Preživjeli su dogradonačelnici i smanjenje na minimalac kada je većinom glasova skinut prijedlog Gradonačelnice o “bacanju” dogradonačelnika Zlatka Ugrina i Denisa Glavana na minimalac. Za skidanje točke i spas plaće od 20.000,00 kuna dogradonačelnicima, je bila većina u Gradskom vijeću. Sinjski HDZ je bio da se ta točka uvrsti na dnevni red, ali nije bilo dovoljno ruku.

Dogradonačelnike od minimalca je spasio MOST i Miro Bulj jer nisu bili da se ta točka stavi na dnevni red Sjednice. Po svemu je ovo organizirao vođa NL dr. Stipislav Jadrijević da spasi svoje poslušnike na teret nas građana i u dogovoru s MOST-om i našim Mirom Buljem, spasile do daljnjega dogradonačelnike te im dali da i dalje pojedinačno primaju po 20.000,00 kuna mjesečno.

Ovako ostaju na visokim plaćama koje nisu zaslužili i ničim ne pridonose Gradu Sinju koje im te plaće svaki mjesec isplaćuje.

Za Alku će biti dostupno svega 1500 ulaznica od 6000 i sve će biti kontrolirano, neće biti procesije za Veliku Gospu, kafići će raditi reducirano vrijeme, sve je pod upitnikom.
Većina sinjskih ugostitelja i svih onih OPG a i malih ljudi kojima je Alka i pogotovo Velika Gospa jedina prava zarada da opstanu i prežive je pod upitnikom, te nas čekaju na jesen teški dani. Povećat će se općenito broj nezaposlenih u Sinju na jesen, dosta naših sugrađana će imati smanjenje prihoda na godišnjoj razini, svi privatnici će biti pod pritiskom opstanka, otić će “svita” iz Sinja nakon Alke i Velike Gospe i onda ostajemo sami.
Ali ovo dvoje dogradonačelnika, Glavan i Ugrin s NL dr. Jadrijevića je zaštićeno od ovakvih problema, oni svaki mjesec pregledaju svoj tekući račun i “ne mogu vjerovati da sjeda plaća za nerad”.

Povezani članci

5 Komentara

  1. 555 općina u hr, tisuće i tisuće uhljeba, sve se omogućilo 91.

    12
    2
  2. Denis Glavan je budući gradonačelnik Sinja a vi pivajte borbene

    10
    7
Moglo bi vas zanimati
Close
Back to top button