Teme

Dom zdravlja SDŽ za Sinj traži doktora radiologa

Objavljen je natječaj na Internet stranicama HZZ-a u kojem Dom zdravlja SDŽ zapošljava doktora radiologije na neodređeno radno vrijeme za grad Sinj.

Kao što je poznato grad Sinj već duže vremena ima problema s radiologijom i događaju se gužve koje stvaraju probleme našim sugrađanima u ostvarivanju svojih prava. Gradonačelnica Sinja Kristina Križanac uputila je osnivaču dopis u svibnju 2018. kojim upozorava na problem u pružanju dijela zdravstvenih usluga u sinjskoj ispostavi županijskog Doma zdravlja.

Gradonačelnica je napomenula da se u ispostavi Doma zdravlja Sinj naslućuje problem u organizaciji radiologije i ultrazvučnih pregleda. Nakon spoznaje da doktor radiolog napušta Dom zdravlja zatražila je od osnivača, a to je Splitsko-dalmatinska županija, da reagiraju na novonastalu situaciju.

Splitsko-dalmatinska županija odnosno Dom zdravlja je raspisao navedeni natječaj za radiologa za grad Sinj i time ispunio svoj dio u rješavanju ovog problema i da se napokon dogodi situacija da žitelji Sinja i Cetinske krajine imaju zdravstveni standard koji im pripada.                                                                                        Natječaj je otvoren do 5. rujna 2018.

Problem može biti ako se nitko ne prijavi na natječaj i tada grad Sinj i dalje ostaje bez radiologa. Ono što bi Grad Sinj trebao je preuzeti inicijativu i unaprijed sa ostalim gradovima i općinama postići dogovor u sufinanciranju nadstandarda doktora radiologije.

 

Povezani članci

3 Komentara

  1. Kada mogu alkarevi igrači jist u hotelu može i doktor koji nam je bitniji u Sinju od pučinih košarkaša. Puče dogovori lipo s hotelom ka šta i sve dogovaraš i eto nama doktora radiologa u Sinj.

  2. Jaki su to sponzori.Pravi sponzori su prije bili koji su davali novaca i večera. A ovi danas pišu npr.20000 kuna, pa ti daju kod njih u ručkovima i večerama i zaračunaju po pravim cijenama i na kraju ispadne da ti nisu dali ni 1/3 od napisanog iznosa.Dajte novce!

Back to top button