Vijesti

Donesena Odluka o „bodovnoj tablici“ za POS stanove u Sinju – izračunajte svoje bodove

Na protekloj sjednici Gradskog vijeća sinjski gradski vijećnici jednoglasno su donijeli Odluku o uvjetima, mjerilima i postupku za utvrđivanje reda prvenstva za kupnju stanova POS-a na području Grada Sinja. Tom odlukom je za građane definirano uz formalne uvjete, bodovanje koje je praktički glavni uvjet da se kao potencijalni kandidat za POS stan nađete na tablici „sretnika“ koji će rješiti svoje stambeno pitanje. Moramo napomenuti da za ove stanove se mogu natjecati ne samo sinjani nego praktički svi građani RH. Sinjani imaju „malu“ bodovnu prednost po dužini mjesta prebivališta u Sinju do najviše 12 bodova.

Zanimljivo je da na prijedlog i amandman HDZ-ovog vijećnika Marka Križanca, posebno biti vrednovani liječnici i profesori matematike, kojih po navodu vijećnika Križanca  kronično nedostaje. Na raspravi je bilo istaknuto da u Sinju prvenstveno nedostaje radiologa i pedijatara, kao i ostalih specijalizacija, dok je u školstvu već dugi niz godina na poslovima učitelja i profesora matematike zbog nedostatka istih, rade „nestručne“ osobe. Po ovom amandmanu ovim se kandidatima nadodaje 6 bodova što nije vidljivo u dolje priloženoj tablici.

Svaki od potencijalnih kandidata može u pregledu tablice preliminarno izračunati svoje bodovno stanje kao i je li zadovoljava ostale uvjete.

Za napomenu je dobro i navesti da je na Sjednici vijeća spomenuto da bi zgrada POS-a mogla biti kod nove Gradske dvorane i da bi brojila 30 do 40 stanova. Samo vrijeme realizacije projekta nije navedeno.

U prilogu:

Prijedlog Odluke o uvjetima, mjerilima i postupku za utvrđivanje reda prvenstva za kupnju stanova iz Programa društveno poticane stanogradnje na području Grada Sinja,

banner

Povezani članci

Moglo bi vas zanimati
Close
Back to top button