Vijesti

Donešena konačna odluka – kafići i restorani se zatvaraju

Zatvaraju se kafići i restorani

Kako doznajemo, donesena je konačna odluka da se zatvore kafići i restorani, kako je Index prvi jučer i najavio. Nove stroge mjere bi trebale stupiti na snagu u petak u ponoć, dakle na snazi će biti od subote, i trebale bi trajati do Badnjaka.

“Argument je da se to pretvara u disko klubove”, otkriva nam jedan od sudionika sastanka kako je županima obrazložena odluka da se u novom setu mjera zatvore ugostiteljski objekti.

Neke županije ipak ne odustaju od zahtjeva da barem u nekoj mjeri budu izuzete od ove mjere, ali po svemu sudeći im neće biti udovoljeno.

Iako se svi kafići i restorani zatvaraju, restoranima će ipak biti omogućena dostava, i to ne do 22 sata kako je prvotno bilo predviđeno, nego neograničeno.

Obustavljaju se svadbe, kina i kazališta ostaju otvorena, a i fitness centri će nastaviti raditi uz restrikcije

Privremeno se, kako doznaje Index, obustavljaju svadbene svečanosti, a fitness centri prema posljednjim informacijama ostaju otvoreni, ali moraju osigurati 10 kvadratnih metara po korisniku. Prema popodnevnoj radnoj verziji nacrta bilo je predviđeno zatvaranje fitness centara, no oni će ipak, doznajemo, uz spomenuta ograničenja i dalje raditi.

Potvrđeno je i da trgovine i šoping-centri nastavljaju raditi, ali će se pojačati nadzor je li broj kupaca u njima u skladu s propisanim brojem po kvadratnom metru.

Hoteli ostaju otvoreni, a njihovi će restorani moći raditi, no isključivo za goste hotela.

Ostaju otvorena i kina i kazališta. Iz vlade i Stožera su došli do zaključka da ta mjesta trenutno nisu žarišta, a tamo već i postoje ograničenja kojima se osigurava socijalna distanca.

Ostale mjere

Javna okupljanja do 25 osoba će se moći održavati.

U novom setu mjera ide se i na smanjivanje broja putnika u javnom prijevozu, na oko trećine ukupnog kapaciteta. To se planira postići i većim brojem prijevoznih sredstava u gradskom i prigradskom prijevozu.

Obustavljaju se sajmovi.

Sport će biti podijeljen u tri kategorije i prema tome će biti propisane mjere.

Nove će mjere vlada objaviti na svojoj sutrašnjoj sjednici.

Izvor: Index.hr

Povezani članci

Moglo bi vas zanimati
Close
Back to top button