Politika

DP Sinj – Hitno riješiti gorući problem pristupa Domu zdravlja Sinj

Priopćenje DP grada Sinja prenosimo u cijelosti.

Svaka gradska uprava svoj uspjeh mjeri kvalitetom života stanovništva kojem služi. Uređene prometnice, kvalitetna vodoopskrba, riješen problem upravljanja otpadom, uređeni školski i predškolski objekti te kvalitetno zdravstvo, mjerila su za procjenu uspješnosti svake uprave.

Jasno je kako je Sinj u mnogim od navedenih kriterija daleko od idealnog mjesta za život ili bolje reći – idealne gradske uprave.
Neki od problema s kojima se susreću Sinjani, poput problema zdravstva i Doma zdravlja, nisu grijeh samo gradske uprave i gradonačelnice već i županijske razine vlasti. No, odgovornost i problem postoje i red je da se već jednom riješe. Jedan od većih problema grada Sinja, koji svakodnevno prijeti da eskalira u neželjenom smjeru, je pristup zgradi Doma zdravlja Sinj. Za problem se već godinama zna, građani su upozoravali na gužve i zakrčenost prometnice koja vodi do Doma zdravlja, ali cjelovito rješenje nikada nije napravljeno. Pokušaji otkupa i proširenja pristupne prometnice nisu dali željeni efekt i gužve su i dalje prisutne.

Problem je izuzetno ozbiljan jer gužve sprečavaju vozila Hitne pomoći da izađu na intervenciju što može biti fatalno kod žurnih intervencija. Da ne govorimo o pristupu vatrogasnim vozilima do samog objekta u slučaju požara.
Postavlja se opravdano pitanje – što gradska uprava i županijski Dom zdravlja rade sve ove godine i jesu li sposobni riješiti problem jednog parkinga? Rješenje je jednostavno ili pronađite mjesto za novi parking ili izmjestite Dom zdravlja! Je li možda čekate da netko strada zbog zastoja prometa kako bi riješili ovaj problem?

Problemi sa upravljanjem Domom zdravlja otvaraju i druga pitanja o nadležnosti grada i županije. Ukoliko županija nije sposobna riješiti problem pristupa Domu zdravlja neka upravljačka prava nad Domom vrati gradu koji se mora potruditi da ustanova normalno funkcionira. Na koncu, postavlja se pitanje – kako će ovakva gradska uprava voditi projekt aglomeracije Sinj vrijedan stotine milijuna kuna kada nije sposobna riješiti problem jednog parkinga?

Domovinski pokret Sinj

Povezani članci

Moglo bi vas zanimati
Close
Back to top button