Politika

Dr. Jadrijević “ostavio” dogradonačelnike kod Kristine Križanac

Jučer je održana sjednica Gradskog vijeća Grada Sinja u kojoj je po tko zna koji put dr. Jadrijević ispričao kratku „bajku“ sinjanima u kojoj je on bio glavni lik. Međutim, filmskim žargonom kazano, ovo je bilo daleko od Oscara, na razini seoskog kazališta.

Dr. Jadrijević se „odrekao“ usluga gradonačelnice Kristine Križanac uz riječi pohvale, a gradonačelnica se zahvalila listi dr. Jadrijevića što je bila njihov kandidat. I što sad?

Čiji su dogradonačelnici? Od gradonačelnice Kristine Križanac ili od dr. Jadrijevića.

Ako se uistinu radi o razlazu gradonačelnice Križanac i dr. Jadrijevića i to ne samo javnom, onda dva dogradonačelnika Denis Glavan i Zlatko Ugrin trebaju dati neopozivu ostavku na svoje funkcije i tako „srušiti“ gradonačelnicu Križanac i izazvati nove izbore i javno stati na stranu dr. Jadrijevića i objasniti u čemu je krimen Kristine Križanac, da je se dr. Jadrijević, evo sada kao javno odriče.

Tada će se uistinu pokazati da je stanje onakvo kako ga pokušava pokazati dr. Jadrijević i da je Kristina Križanac postala „politički mrtvac“ u gradu Sinju.

Dogradonačelnici – ostavka ili „uhljebi“

Ako ova dva dogradonačelnika, Denis Glavan i Zlatko Ugrin ne postupe tako po naputku dr. Jadrijevića, onda se radi o prevari građana Sinja kakvu ne bi smislio ni „Vice Buljan“ i da je ovo sve jedna politička farsa koja traje već 10 godina u Sinju.

Onda, ova dva dogradonačelnika Denis Glavan i Zlatko Ugrin postaju hrvatski pojam za „UHLJEBE“ koje plaćamo pojedinačno cca 20.000,00 kuna mjesečno i koje je dr. Jadrijević ostavio kod gradonačelnice Kristine Križanac, a kao lista dr. Jadrijevića se odrekla same Gradonačelnice.

Dokle god ova dva „pulena“ od dr. Jadrijevića budu sjedila uz Gradonačelnicu i primala plaću od građana Sinja, dotle je sigurno da je ovo „ekipa“ koju veže privatni interes.

Suradnja HDZ-a i MOST-a!?

Činjenica je tome i „ukazanje“ dr. Jadrijevića na Sjednici nakon duugo vremena, kada se pojavila točka dnevnog reda, GUP Grada Sinja. Doktor se samo zalagao za postavljanje baznih stanica po Sinju i gdje je interes „poduzetnika“, građani Sinja mu nisu bili u fokusu u ni jednoj rečenici.

Pojavila se čudna i vjerojatno dobra suradnja MOST-a Mira Bulja i HDZ-a oko amandmana na GUP da se maknu bazne stanice na „pekari“ i zaustavi prenamjena dijelova zgrade autobusnog kolodvora.

Ovo sve da se ne licitira da je itko protiv razvoja Grada Sinja, uz činjenicu da Gradsko vijeće ovaj čitavi postupak može zaustaviti uz pojavu bilo kakvih situacija koje bi bile štetne za građane Sinja.

Koja je politička budućnost Sinja?

Dr. Jadrijević „jedini“ može izazvati nove izbore koje kao toliko priželjkuje, ali mu nisu ni u primisli do sljedećih lokalnih, njemu ova situacija najviše „paše“.

Dr. Jadrijević je uvijek imao prebjege u svoje redove. Na prezadnjem proračunu je imao i MOST-ove vijećnike Mira Bulja, Joška Kontića (kao predsjednika Vijeća), Petra Župića, Franu Boku i Milana Jukića. Sada mu ni proračun više ne treba, jer je ostvareno većina interesa liste dr. Jadrijevića. HDZ mu je jednom „srušio“ proračun, ali se Doktor pojavio još jači i s više vijećnika.

Kamioni prolaze kroz grad Sinj, GUP prolazi, Dalmatinka se prodala nekadašnjim političkim partnerima, zaustavio se razvoj GZ Kukuzovac, zaposlilo se što se moglo zaposliti…..

I na kraju doći će i sljedeći lokalni izbori vrlo brzo. Dr. Jadrijević će po četvri put pokušati prodati sinjanima kvasinu po cijeni vrhunskog vina. I „daj bože“ da uspije, jer sinjani nisu okusili vrhunsko vino već godinama.

Povezani članci

25 Komentara

 1. Da ne kažem ružnije, dogradonačelnik Glavan bi zeca, al da ne vidi šume. Evo sad dogradonačelniče pokaži svoju moralnost i odstupi ili je novi automobil još neisplaćen, pa bolje biti dogradonačelnik još neko vrime…

  17
  5
 2. Nove izbore može riješiti i HDZ samo neka prestane dizati ruke za ‘vladajuće’ i opa evo izbora. HDZ to ne čini jer je elegantnije u rukavicama vuci poteze a pitanje je i kako bi se proveo s obzirom kako je prošao npr. u utvrdi Gospiću. Da naglasim, HDZ sutra može imati izbore u Sinju ako oce. Amo malo polemike zašto HDZ ne rusi vlast u Sinju…..a tobože želi vlast i ovi nevaljaju i doista nevaljaju.

  11
  5
 3. Uhljeb – osoba koja je nekvalificirana i nesposobna za ispunjavanje posla za koji je plaćena, a zaposlena je zahvaljujući političkim ili rodbinskim vezama, bez realnih zasluga.

  15
  6
 4. Ode li Zlatko ko će obilazit godišnjice i polagat cviće ?
  Više je on položio cvića nego svi drugi!

  16
  6
 5. Molotovljev o čemu pričaš hdz ima 8 ruku a ne 11. eto ti nađi još tri da se raspusti gradsko baš će ekipa sebe raspustit i izgubit naknadu pola ih nebi sidilo da su izbori novi.

  10
  6
 6. Da HDZ nije diga ruku za proračun bili bi novi izbori. A diga je. Ta jako bitna stvar se u ovom članku nije navela iz nekog razloga. Čini li vam se da postoji neka veza gradonačelnice i HDZ-a ?

  19
  6
 7. Ne bi bili novi izbori za gradonačelnicu već bi vijeće palo i novi izbori bi bili samo za vijeće – lex šerif.
  Koja je to veza gradonačelnice i hdza nažalost je nema jer bi grad tada imao ekipu i županiju i državu i bulo bi sigurno bolje. Ovako ko rakova dica.

  7
  5
 8. Triba doktot natrat dogradonacelnike da daju ostavku.
  Pa izbori za vjece i gradonacelnika.
  Izbori samo za vjece nece nista prominit.

  Molotovljev nepismen si. Procitaj zakone prije nego trkeljas. Da svi vjecnici oce nemogu kristinu raspustit. Samo ostavka ili referendum.

  6
  5
 9. Mamasita,
  nauči se čitati, abaceda ima 30 slova, uvježbaj to malo, nigdi nisam spomenuo pad načelnice već pad gradskog vijeća.

  5
  4
 10. Neka hdz da ostavku na misto podpredsjednika vijeca i idu odma izbori za vijece. Nakon toga mogu ic izbori i za vijece i gradonacelnika. Samo pitanje je zasto hdz to ne zeli?

  11
  2
 11. Kike mogla si u ovo par godina skužit kakav je doktor. Vratit će ti sa malo povećim kamatama. Nije ti (vam) to tribalo, zaletili ste se, a mogle si ti i prijateljica vladat još barem dva mandata.

  15
 12. He je vam hdz trn u oku hdz ovo hdz ono doture doture vas prca 11 godina njemu se obratite zašto je stavio kiku i on neka je skine ima on dovoljno materijala protiv nje. Čekamo doture da guknete ko je jamio i koliko.

  7
  6
 13. “A Sinj, tko li više spominje Sinj…” Nećemo se lagat. Da Kristina ima iti malo morala dala bi ostavku onog časa kad je prokužena vezano za halu. Je, sve je po zakonu al ima nešto i u moralu. Nisu sinjani glupi.

  12
 14. Stvar je jasna: 1. HDZu ne odgovaraju izbori jer znaju da neće isti sad šta side u vijeću proć.
  2. Kristina ne želi na izbore jer zna da su joj šanse nikakve.
  3. HDZova retorika: nek ona predlaže šta oće ionako joj mi to možemo izminit, rađe će slušat nas nego ić na izbore

  14
  2
 15. Jopet hdz uzimate u usta. ADZ ima osam večina je 11, nek se nađe ti jedanest i neka ruše, zašto ih tražit među hdzom, 12 nezavisni i još SDP tu ih tražite tu na kršu tom.

  6
  6
 16. Zanimljiva rasprava Svi su pomalo u pravu Čeka se šporki veš

  6
  1
 17. HDZ i doktorova lista, teško mi se odlučit ko je vise svojih uhljebio. SDP, isto.

  5
  5
 18. Samo doktor je uhljebio. Pola općine iz glavica.
  Cak su i hdzovom kandidatu za dogradonacelnika dali otkaz, a veju su spasili u kamicka.
  Molotovljev je il kristinin muž, dama k ili je ima operaciju jetre. Izađi mišu iz rupe.

  6
  6
 19. Kokošar, nisam u Hdzu pa nemam potrebe stajati na stranu gradonačelnice. Čitaj i ti šta pišem pa onda komentiraj.

  HDZ=SDP= dr nezavisna lista = Sinj postaje selendra

 20. tko uhljebljava u:
  Školama
  Hepu
  Vojsci
  Pošti
  Bankama
  Itd
  Nije moja baba, prica se jedna ‘domoljubna’ stranka

  10
  2
 21. Ovo ti je lokalni portal sa lokalnim temama. Radi se o lokalnoj politici ne nacionalnoj ni regionalnoj. To su 3 razlicite stvari.

  Da je vlada Sinjem hdz a ne doktor bar bi imali poveznicu sa županijon i državon. Ovako smo imalo 10 godina nesposbnih lopova koji nemaju spregu sa zupanijon o drzavon o takve ki ti sta uporno glasaju za njih.

  4
  6
 22. Samo 500 znakova?!? Onih 55000 šta sam vam ih uputio ću svest na samo jednu jedinu, prostu rečenicu – “VOLITE SE LJUDOŽDERI”

  1
  2
Back to top button