Vijesti

EDIT CodeSchool – učenici budućnosti iz Osnovne škole fra Pavla Vučkovića

Naša škola je jedina škola s područja Cetinske krajine koja i ove godine sudjeluje u velikom projektu EDIT code school  koje organizira Splitsko-dalmatinska županija.

Važnost informatičke edukacije, unapređenje nastavnog procesa  te pružanje svih metoda koje mogu osuvremeniti oblike nastave prepoznata je od strane v.d ravnatelja Nikole Vučkovića koji svojim učenicima kroz moderne oblike rada želi omogućiti i olakšati izbor zanimanja u budućnosti, a sve uz potporu naših učitelja i učenika.

Ove godine, uz moto “Znanje dostupno svima”, šestu godinu za redom u sklopu projekta ICT županija organizirala je  EDIT CodeSchool 2022/2023, besplatnu školu primijenjenog programiranja za učenike viših razreda osnovnih i svih razreda srednjih škola s područja Splitsko-dalmatinske županije koji će kroz šest različitih tečajeva svladati osnove programiranja, izrade web stranica i pametnih aplikacija.

EDIT CodeSchool sustavno radi na digitalnoj pismenosti učenika od učenja osnova do naprednog programiranja. Škola je besplatna, a djeca se kroz zanimljiva predavanja, praktične zadatke i izradu završnog rada na zabavan način upoznaju s najnovijim tehnologijama.

Prošle godine naš angažman u ovom hvalevrijednom projektu prepoznala je i Hrvatska radiotelevizija koja je 5. travnja 2022. uživo emitirala prilog iz školske učionice u emisiji „Dobro jutro, Hrvatska”.

Sudjelovali su učenici 6., 7. i 8. razreda s profesorom informatike Boškom Lišnićem  i predstavili su neke od svojih aplikacija, a na ovom  snimanju je prisustvovao i Damir Brčić, voditelj projekta ICT županija.

Ove godine polaznici šeste generacije pod vodstvom istog profesora Boška Lišnića opet nižu uspjehe iz osnova programiranja ,te izradi web stranica i aplikacija, a ujedno i svojim uspjesima potiču interes medija u Hrvatskoj. Najpoznatije dnevne novine „Slobodna Dalmacija „ u svojoj reportaži iz naše škole su izvijestile o sudjelovanju i uspjesima u ovom  projektu. (link na članak: https://slobodnadalmacija.hr/telemach-30/zahvaljujuci-brzom-internetu-i-edit-codeschool-programu-ova-djeca-ne-moraju-nikada-napustiti-dalmatinsku-zagoru-1246274

Povezani članci

Moglo bi vas zanimati
Close
Back to top button