Vijesti

EDIT projekt ICT SDŽ organizira petu stručnu radionicu na FESB-u

Danas (petak) se u županijskom prostoru na FESBu  održava  peta stručna radionica u organizaciji ICT županija ML/AI Split – Grupe za Umjetnu inteligenciju i Strojno učenje na temu:”Upotrebe tehnologija umjetne inteligencije (AI) i računalnog vida (Computer vision) za izradu Inteligentnog parkinga”

Naime, stručna grupa za proučavanje i razvoj softvera baziranih ne tehnologijama umjetne inteligencije i strojnog učenja  ML/AI (Machine learning / Artificial inteligence) pokrenuta od strane ICT županija,  trenutno okuplja 130 članova koji se jedanput mjesečno  okupljaju u PICS@FESB županijskom prostoru da poslušaju predavanja ili pohađaju radionice  na navedene teme.

Na ovaj način Županija pomaže lokalnim tvrtkama, studentima ili poduzetnicima da lakše zakorače u tehnologije umjetne inteligencije i strojnog učenja, koje su trenutno najpopularnije i najperspektivnije područje u informatičkom svijetu i predmet interesa najmoćnijih svjetskih tvrtki i vlada. Splitsko-dalmatinska županija je u vom području prva u Hrvatskoj, jer niti jedna županija ili grad aktivno ništa ne rade na području primjene umjetne inteligencije i strojnog učenja. Za razliku od Hrvatske, u svijetu gradovi pa i vlade, kao  i sama EU, ulažu ogromna sredstva u razvoj ovog područja.

Opširnije o ovoj radionici u organizaciji EDIT ICT Splitsko-dalmatinske županije, možete naći i prijaviti se, na stranici www.ictžupanija.hr.

Povezani članci

Back to top button