Sport

Eksperimentalna škola – Mali Junaci

Upravni odbor NK Junak Sinj na čelu s predsjednikom Franom Bokom podnio je prijavu projekta “Eksperimentalna škola – Mali Junaci” koja je odobrena i biti će financirana od strane Ministarstva turizma i sporta u iznosu od 91.700kn, dok će NK Junak Sinj sudjelovati u iznosu od 27.000kn. Projekt je prijavljen u PP1 – Poticanje programa bavljenja amaterskim sportom i zdravstveno usmjerenim tjelesnim vježbanjem, a partneri u provedbi projekta su KK Alkar i RK Kamičak.

Grad Sinj je sredina tradicionalno vezana za sportove koji se igraju loptom, uz košarku i nogomet, najveći interes se pokazuje za odbojku i rukomet. Projekt pokretanja Eksperimentalne škole – MALI JUNACI uključuje aktivni angažman trenera iz Omladinske škole NK Junaka, ali i suradnju s ostalim navedenim sportovima i klubovima. Djeca i roditelji će nakon eksperimentalnog programa dobiti jasnu sliku od strane stručnjaka iz Eksperimentalne škole u vidu usmjerenja za budući sport.

Ciljana skupina djece obuhvaćena ovim projektom je vrtićka dob (15 dječaka i 15 djevojčica), rana školska dob (15 dječaka i 15 djevojčica) te posebna skupina za djecu s teškoćama (5 dječaka i 5 djevojčica).

Rad Eksperimentalne škole – Mali Junaci odvijati će se na stadionu NK Junak Sinj u maloj dvorani te na pomoćnim terenima s umjetnom travom. Značajan dio programa obuhvaća i posjete trenera vrtićima (barem jednom tjedno ili prema interesu i dogovoru).

Ciljevi i zadaće Eksperimentalne škole – MALI JUNACI su:
1) privlačenje i poticanje djece na bavljenje sportom kroz igru
2) promicanje sporta kao najboljeg izbora za zdravlje djece i kulturu življenja
3) postavljanje temelja za bavljenje sportom konzumiranjem primarnih vježbi za djecu
4) osigurati i olakšati formiranje predselekcijske grupe u pojedinom sportu odnosno klubu
5) usmjeravanje djece prema sportovima i klubovima koji će biti najbolji za njihov razvoj i afirmaciju
6) poticanje djevojčica na bavljenje sporta i rušenje predrasuda o muškim sportovima
7) stvaranje uvjeta za bavljenje sportom djece s teškoćama u razvoju
8) proširenje sportsko-turističke ponude za grad Sinj povezivanjem turističkih grupa i Eksperimentalne škole

Provedbu projekta osiguravati će stručni kadar (treneri u Školi nogometa NK Junak Sinj, te treneri iz klubova partnera u provedbi projekta) i volonterski kadar (članovi Upravnog odbora NK Junak Sinj kao i članovi KK Alkar i RK Kamičak).

Eksperimentalni program se već provodi u okviru NK Junaka, a na početku nove sezone kreće uključivanje svih dionika o čemu će javnost biti pravodobno informirana.

Projekt EŠ Mali Junaci se nastavlja uskoro, a pravodobne informacije ćemo distribuirati preko lokalnih portala te FB stranice “Plavi Stroj”.

Povezani članci

Moglo bi vas zanimati
Close
Back to top button