Vijesti

Fešta iz srca i duše za naš Radošić

Tradicionalno i ove godine nakon uspona na vrh Visoke te služene sv. Mise uz Križ, koji je jedini simbol vjere, uz vjernike na Rodošiću, pošto Crkve nemaju, odigrala se povijesna utakmica ZRINSKI – VISOKA.

Uz bogat sportski kulturni gastronomski program koji su sami Radošani pripremili ništa nije ostalo nego reći Bože daj da se ponovi i na godinu. Program je počeo već od 14.30 kada su utakmicu zaigrali najmlađi uzrasti. Nakon najmlađih, igrali su igrači srednjih godina a centralnu utakmicu pjevajući Hrvatsku Himnu započeli su veterani u 17,30 sati. Izjednačenost snaga dovela je igrače do neriješenoga rezultata pa se pobjeda tražila u jedanestercima.

Za kulturni program pobrinuli su se Radoški reraši među kojima su se istaknuli oni iz zaseoka Radovići. Uz reru čula se i mandolina koju je intonirao mandolinski sastav Osinijum koji su svojom pjesmom štimung doveli do vrhunca. Da Radošić ima pjesničke duše pobrinuo se Joško Gugić koji je recitirao svoje pjesme. Gusle su zagudile dok ih je glasom pratio Dujo Sablić.

Pozdravnu riječ svima prisutnima je u obraćanju poslala gradonačelnica Kristina Križanac koja je zahvalila onima koji su pomogli da se ova tradicija nastavi a to su redom Grad Sinj, Splitsko-dalmatinska županija, MOST te mnogobrojni donatori koji su svim prisutnima ponudili
gratis i jelo i piće.

Foto:

Povezani članci

2 Komentara

 1. A dije informacija da je Branki muž od gradonačelnice napa Tadija glavnog poglavara sela na slavlju. Samo se tuku ovi doktorovi.
  E Jadrijeviću na što si spa batinaše i nasilnike jadna ti profesija.

  10
  9
 2. Šta nije bila po gradu priča da je muž od gradonačelnice Branko istuka Damu Križanca u prostorijama ćistoće jer je ovi priča da ima kriminala u općini??
  Očito se batinama sve rješava oko Kristine i doktora…

  10
  8
Back to top button