Sport

Finale Kupa: Ragbi klub “Sinj” – HARK “Mladost”

U Sinju je sve spremno za spektakl na subotnjem finalu Kupa Hrvatske – pred domaćom publikom na SC Andrija Alčić i Ivica Poljak-Sokol protiv branitelja naslova Mladosti sinjani će pokušati doći do svoje prve titule u povijesti!

U reprizi prošlogodišnjeg finala, no ovaj put u ulozi domaćina, Sinj će danas od 16 sati probati uzvratiti Mladosti za 14:8 poraz u Zagrebu. Nakon velike pobjede nad „vječnim prvakom“ Nadom u polufinalu Kupa prošlog vikenda, sinjani su s pravom optimistični i samouvjereni, a gradom vlada euforija – u slučaju pobjede, ragbijaši će ostvariti jedan od najvećih uspjeha sinjskog sporta ikada.

Mladost je s druge strane u polufinalu očekivano pobijedila gradskog rivala Zagreb, a nakon poraza od Nade u finalu Prvenstva Hrvatske, drugi naslov neće htjeti olako ispustiti iz ruku. Posljednja utakmica prije reprezentativne pauze tako ne može biti napetija, a kao dodatni poticaj svim zainteresiranima da dođu i napune tribine u Sinju svakako je i dobrotvorna akcija za liječenje teško bolesnog Ivana Omrčena, bivšeg košarkaša sinjskog Alkara.

Utakmica je na rasporedu u 16 sati, uz izravni prijenos na Facebook stranici Hrvatskog ragbijaškog saveza.

Foto: Berislav Rožman

Povezani članci

Back to top button