Vijesti

[FOTO GALERIJA] – potpisani ugovori sa sinjskim poduzetnicima i poljoprivrednicima.

U zgradi Palacina danas, 22. prosinca održano je potpisivanje Ugovora o dodjeli potpora poduzetnicima i poljoprivrednicima.

Riječ je o prvom takvom programu za sinjske poduzetnike kojim Grad financirati poduzetnike početnike, postojeće gospodarske subjekte, deficitarna i ostala zanimanja. Za tu namjenu Grad Sinj je izdvojio 570.138,16 kuna, a financira 13 poduzetnika početnika i 11 postojećih gospodarskih subjekata.

Programom potpora poljoprivrednicima sufinancirana je poljoprivredna oprema, strojevi i sustav za navodnjavanje za što je Grad izdvojio 903.537,62 kune. Ovim programom potpisano je 8 novih ugovora s poljoprivrednicima kroz Podmjeru Potpora primarnoj poljoprivrednoj proizvodnji i otkupu mlijeka, mesa i povrća.

“Spremni smo dati maksimum  za subvencije poljoprivrednicima i poduzetnicima. Mjere koje su iznosile 700 tisuća kuna i  bile isključivo za poljoprivrednike, podignute su na preko milijun i 500 tisuća kuna, a uveli smo i nove mjere za poduzetnike”, rekao je gradonačelnik Miro Bulj.

Gradonačelnik je istaknuo kako mu je iznimno drago što su poduzetnici pokazali izniman interes za Program koji je podijeljen na četiri mjere te je izrazio zadovoljstvo ostvarenjem planiranog programa koji će, kako je rekao, nastaviti i sljedećih godina:

‘Pokazalo nam se da su Mjere uspješne, sva sredstva su potrošena, a 40 posto ukupnih sredstava namijenjenih poduzetnicima, podijelili smo na 9 deficitarnih zanimanja. Pozivam vas da se i dalje prijavljujete, a pozivam i one koji se nisu prijavili ili na ovom Javnom pozivu nisu ispunili uvjete. Grad Sinj će i dalje poticati poduzetništvo, jer ste vi kotač razvoja, moramo voditi brigu o poduzetnicima i stvarati nova radna mjesta. Ponosan sam  kao gradonačelnik Grada Sinja što je ovaj program uspio. Ukupan iznos sredstava je potrošen što nam je pokazalo da trebamo nastaviti, a nastavit ćemo već u idućoj godini. Vi ste oni koji daju dodatnu vrijednost našem gradu i moramo nastaviti slati pozitivne poruke poduzetnicima da su dobrodošli u naš grad Sinj’.

Zadovoljstvo su iskazali i poduzetnici i poljoprivrednici koji su potpisali Ugovore.

‘Zadovoljni smo, drago nam je da mladi ostaju u našem gradu, da ima što više obrta i zanimanja. Svaka kuna je dobrodošla svakom poduzetniku u ova teška vremena’, rekao je Ivan Glavurdić.

‘Zadovoljan sam iznosom, svaka kuna će nam pomoći u ovoj recesijskoj godini’, rekao je Petar Stupalo.

‘Stigla sam iz Ukrajine, Grad mi je puno pomogao za otvorenje mog frizerskog salona, hvala im za podršku i novce’, dodala je Anastasiia Čarić.

‘Bilo koji iznos će nam uvijek pomoći, glavno je da se napreduje, da se nešto događa’, rekao je Hrvoje Poljak.

U 2022. godini Grad Sinj je ukupno potpisao 118 ugovora za poticanje poduzetnika i poljoprivrednika.

Potpisivanju su nazočili gradonačelnik Miro Bulj, v.d., zamjenik gradonačelnika Denis Bobeta, pročelnica Upravnog odjela za gospodarski razvoj, fondove Europske unije i javnu nabavu Ivana Pavić te djelatnici Gradske uprave Julija Poljak i Ivica Mastelić. Moderatorica događaja bila je savjetnica gradonačelnika Božena Romac.

Povezani članci

Moglo bi vas zanimati
Close
Back to top button